Tip video

Online Marketing Funnel

Wij gaan in op belangrijke zaken en ontwikkelingen binnen online marketing. Zo blijf jij up-to-date en kun jij, gewapend met kennis, de concurrentie voorblijven. In dit blog gaan wij in op wat je met een online marketing funnel kan doen.

Van Strategie Naar Resultaat In Een Notendop

Vraag jij je af op welke manier je aan meer bezoekers kan komen en deze kan laten converteren? Of je nog andere advertenties kan inzetten? Hiervoor kan je een online marketing funnel voor inzetten. Dit geeft jou een houvast om je online marketingactiviteiten en doelen bij te houden en te meten. Hierdoor kan je zien wat goed en fout gaat in jouw business. Door te kijken waar het probleem ligt en dit goed aan te pakken kan je vervolgens betere resultaten realiseren. Via bepaalde marketing- en salesacties kan je je doelgroep op de juiste momenten op de juiste manieren benaderen. Het uiteindelijke doel is zoveel mogelijk bezoeken vanuit de doelgroep te genereren, door de verschillende fasen van de trechter te leiden en uiteindelijk te binden tot terugkerende klanten. Dat proces ziet eruit als een trechter: een grote groep die binnenkomt, een kleine groep die overblijft.

Pure Marketing View

Heb je genoeg bezoekers? Heb je genoeg bezoekers die conversie opleveren? Of volg jij je bezoekers goed op? Dit zijn de 3 manieren waarop je kan kijken naar jouw online marketing funnel. Dus de online marketing funnel helpt jou om je gedachte een richting te geven en na te denken over welke stappen je moet nemen. Wij gaan in op de 3 stappen van de pure marketing. De volledige online marketing funnel bestaat vaak uit meerdere stappen. De pure marketing is: bewustwording, interesse en overweging. Allereerst bewustwording, want moeten mensen weten dat jouw product of dienst bestaat. Via verschillende online marketingkanalen moet je ze bewust maken om hun interesse op te wekken. Die interesse moet zover komen dat ze een aankoop overwegen.

Optimalisatie Van Je Online Marketing Funnel

Elke fase van de online marketing funnel kan geanalyseerd en geoptimaliseerd worden. Je kan zien hoeveel procent er afhaakt van de ene naar de andere stap. Hierbij is het van belang om te achterhalen wat de reden hiervan is. Hoe kan je er nu achter komen wat er wel en niet werkt? Behalve door analyse van de pure cijfers, kan je ook A/B-testen. Door aanpassingen door te voeren in je online marketing funnel, kan je testen welke marketingacties het meeste effect hebben. Analyseer regelmatig de resultaten en wees niet bang om te testen! Zo kan je jouw proces optimaliseren!

Heb jij het idee dat jij een probleem ervaart binnen jouw online marketing funnel of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)