Wat is LinkedIn?

 

LinkedIn is een platform op social media dat is gericht op mensen in de zakelijke markt. Professionals kunnen hun portfolio delen, gemakkelijk contact maken met gelijkgestemden en prospects en zichzelf online zichtbaar maken voor mogelijke vacatures of opdrachten. Als je een bedrijf hebt of vertegenwoordigd kan en mag LinkedIn niet ontbreken in je marketing mix.

Het platform is een professionele netwerksite, en noemt zichzelf dan ook het grootste professionele netwerk ter wereld. Het doel van LinkedIn is om vakmensen met elkaar te verbinden en succesvoller en productiever maken. Ook proberen ze mensen te helpen bij het opsporen van een baan, freelance werk, klanten of potentiële partners.

 

Voordelen

  • Je persoonlijke netwerk is in 1 klap op de hoogte van jouw bezigheden.
  • Je kan makkelijke oude contacten terugvinden (studiegenoten en collega’s). 
  • Contactgegevens zijn over het algemeen actueel omdat mensen hun profiel op orde hebben.
  • Connecties kunnen jou een referentie geven.
  • Je kunt gemakkelijk vacatures zoeken.
  • Recruiters en headhunters gebruiken het platformen om geschikte deelnemers te vinden voor vacatures.
  • Als bedrijf kun je een bedrijfsprofiel aanmaken.
  • Je kunt bedrijven volgen om op de hoogte blijven van actuele vacatures of nieuwtjes.

 

Je kunt LinkedIn zien als je online cv én visitekaartje in 1. Mogelijke klanten of potentiële partners kunnen je vinden en makkelijk contact opnemen. Uiteindelijk is het een krachtig kanaal om jezelf te presenteren en een zee van hoogwaardige vakinformatie. 

 

Gebruik LinkedIn op de juiste manier!

Als je LinkedIn effectief gebruikt kan je er ook echt iets uithalen. Om het platform op de juiste manier te gebruiken heb je in ieder geval een portfolio nodig die op orde is. Natuurlijk moet jij je regelmatig laten zien en horen op het platform door middel van het delen van content en het is ook aan te raden om te reageren op jouw connecties. 

LinkedIn is niet gemaakt voor ontspanning of vermaak, maar het platform richt zich voornamelijk op zakelijke netwerken. Het platform is meer een verlengstuk van je zakelijke leven. Via dit platform kan je wel gemakkelijk jouw contact onderhouden met zakelijke contacten, raad vragen aan branchegenoten of een nieuwe baan vinden.