KENNISBANK

Wat is Content Creatie?

Het creëren van van unieke informatie die op een bepaald platform wordt gezet wordt ook wel content creatie genoemd. Het is belangrijk dat deze informatie niet gekopieerd is van een andere content creator. Voor elke online marketingstrategie is het noodzakelijk om waardevolle content te creëren voor de doelgroep.

Content creatie kan bijvoorbeeld zijn: tekst, beeld, presentatie, afbeelding, poll, quiz of video. De content die op het moment het meest populair is, is video. Video is content die meer zintuigen prikkelt dan andere soorten content waardoor het makkelijker is voor de kijker om de informatie te verwerken. Dit zorgt dat mensen de informatie sneller opnemen en ook onthouden. 

Contentstrategie

Voor bedrijven is het belangrijk eerst een contentstrategie te ontwikkelen voordat ze aan de gang gaat met maken van content. In deze strategie bepaal je wat je wilt bereiken met de content die je maakt, wat de doelen zijn voor de content die je maakt, voor wie de content wordt geschreven, wanneer de content wordt gemaakt en geplaatst en wanneer gemeten wordt of de strategie succesvol is geweest. Een contentstrategie is dus enorm belangrijk als je consistent waardevolle en relevante content wil creëren. 

Content kalender

Als je structuur aan wilt brengen in het plaatsen van content. Adviseren we om een content kalender te maken. Hier wordt bepaald welke content wanneer en op welke kanaal wordt gepubliceerd. 


De voordelen van een content kalender zijn:

  • Consistent posten: Zo blijf je relevant voor je doelgroep
  • Goed overzicht: Met een content kalender weet je precies wat wanneer geplaatst gaat worden. 
  • Relevantere content: Doordat je al nagedacht hebt over de content die je gaat maken, zal dit beter aanslaan bij de doelgroep.
  • Besparen van tijd: Doordat je al gepland hebt wat je gaat plaatsen, kost het uiteindelijk minder tijd om de content te schrijven. 
  • Geeft rust: Het geeft een hoop rust en overzicht aangezien je al precies weet wat er moet gebeuren. 
  • Berichten inplannen: Omdat je de berichten die je hebt gemaakt al kan inplannen, kost het veel minder tijd om hier mee bezig te zijn.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)