KENNISBANK

Wat is Open Source?

Er wordt vaak gevraagd: “Wat is open source?” en “Waarom gebruiken we open source?”. Veel ondernemers lopen vast met het bouwen van een website of webshop. Ze hebben er zelf niet genoeg ervaring voor. Na een goedkope start wordt de websites steeds duurder en duurder omdat voor iedere aanpassing uren worden gefactureerd.

Door het gebruik van een CMS (Content Management Systeem) kan je zelf ook veel dingen aanpassen zonder dat je het uurloon van en web developer hoeft te betalen. Het is een systeem waarmee je een website kan bouwen zonder te programmeren. 

Wat is nu eigenlijk open source?

Open source is software waarvan de broncode is gepubliceerd en verkrijgbaar is voor alles en iedereen. Je mag de software kopiëren, aanpassen, aanvullen en verspreiden zonder kosten te hoeven te betalen aan de maker van de software. 

Of iedereen er mee overweg kan is nog maar de vraag. Je hebt wel wat basiskennis nodig om het te kunnen gebruiken en toe te passen in je eigen project.

Waarom kies je voor open source

Je kan dit kiezen om tijd/geld te besparen of als je zelf te weinig kennis hebt om het te kunnen bouwen. Het heeft natuurlijk veel andere voordelen zoals: het is een gratis software. Er komt steeds meer en betere code beschikbaar door grote groepen ontwikkelaars. Je zit niet meer vast aan 1 partij. Je kan zelf uitzoeken wat je wilt en daardoor kan je de kwaliteit waarborgen.

Is open source een oplossing van de toekomst?

Ja het is een goede oplossing voor in de toekomst omdat het zich steeds blijft ontwikkelen. Je moet wel kritisch kijken naar welk CMS het best past bij jouw wensen. Waar dient je website of webshop voor? Wie gaat het onderhouden? Welke extensies en plugins gebruik je? Welke partner kies je voor ontwikkeling, website onderhoud en updates? Waar laat je site hosten?

Allemaal vragen die van groot belang zijn, niet alleen bij open source maar bij iedere CMS oplossing.

WordPress

Bij het bouwen van websites is WordPress het meest gebruikte CMS. Je kan het gebruiken voor een simpele informatieve website, een meertalige website of webshops.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail