DIENST

Video Marketing

Videomarketing biedt een creatieve manier om de waarde die je levert zichtbaar te maken aan consumenten en zakenpartners. Kies bijvoorbeeld voor een instructiefilm, waarin je toelicht op welke manier bepaalde producten gebruikt dienen te worden. Ook interessant is een bedrijfsfilm, waarin je bedrijf geïntroduceerd wordt aan bezoekers. Vergelijkbaar met een bedrijfsfilm zijn een 360 graden video en een drone video. Een leuke manier om de binnenkant van je bedrijfspand of een overzicht van je werkplaats te tonen! Het vergroot het vertrouwen wat potentiële klanten in je bedrijf hebben. Social Elephant helpt je graag bij de productie van een bedrijfsvideo en de verdere uitwerking van videomarketing. Een onmisbaar onderdeel van een content marketing strategie.

Naast videomarketing behoort ook bedrijfsfotografie tot onze dienstverlening. Samen zoeken we naar de beste manier om je bedrijf en producten zo goed mogelijk op de foto te zetten! Het moet bezoekers aanzetten tot het doen van een aankoop. 

Videomarketing als onderdeel van je content strategie

Vaak wordt bij het opzetten van een content strategie veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van teksten. Met name bezoekers op je mobiele website nemen de tijd niet om deze teksten te lezen. Pas wanneer zij serieus geïnteresseerd zijn, hebben de teksten een grote waarde. Om deze interesse te wekken moet ook videomarketing een belangrijk onderdeel zijn van je content strategie. In een bedrijfsfilm wordt je bedrijf geïntroduceerd, om vervolgens in instructiefilms in te gaan op je producten of diensten. Dit zijn vaak relatief korte, behapbare video’s die onderweg naar huis of tijdens een pauze bekeken kunnen worden. Spreekt een video bezoekers aan? In dat geval is de kans groot, dat men ook je teksten leest. 

Verschillende vormen van videomarketing

Social Elephant helpt je bij de uitwerking van verschillende vormen van videomarketing. Reeds werden hier een aantal voorbeelden van genoemd. Naast de bedrijfs- en instructiefilm, kan ook een 360 graden video, drone video of event video interessant zijn. Gebruik de 360 graden video of drone video bijvoorbeeld bij de opbouw van een decor, op een bouwplaats, enzovoorts. Deze beelden kunnen bezoekers laten zien, dat je op een zeer professionele wijze te werk gaat bij bouwprojecten. Het wint vertrouwen en vergroot de kans dat zij geïnteresseerd raken in je product of dienst! Ook bedrijfsfotografie kan in het geval van deze voorbeelden interessant zijn. 

Voordelen van het gebruik van videomarketing

Het gebruik van videomarketing levert je bedrijf diverse voordelen op. Allereerst creëer je awareness onder bezoekers. Je probeert bezoekers bewust te maken van een probleem of vraag waarmee zij zitten. Vervolgens geef je aan dat jouw bedrijf voor de oplossing zal zorgen! In de beslissingsfase die hierop volgt, kun je gebruikers proberen te beïnvloeden in video’s. Leg uit waarom jouw product uniek is, welke waarde het product toevoegt en hoe deze het probleem of de vraag van een klant oplost. 

Tip: maak ook op sociale kanalen gebruik van videomarketing! Onder meer op Facebook en Instagram is het gebruik van video’s steeds populairder geworden. Social Elephant helpt je unieke content te creëren, die jouw bezoekers aanspreekt en inspireert.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)