Website Strategie

Lees hoe organisaties in 3 stappen online kunnen groeien

Een website bouwen lijkt eenvoudig! Tegenwoordig installeer je met een paar muisklikken een kant en klaar content management systeem waarop je vervolgens een gratis, betaald of op maat gemaakt thema plaatst. Een website bouwen is echter veel meer dan het laten ontwerpen van een flitsende vormgeving. Denk bijvoorbeeld aan de creatie van interessante content, de gebruiksvriendelijkheid die geoptimaliseerd moet worden, enzovoorts. Dit is het startpunt voor het ontwikkelen van een website strategie!

Vaak begint de customer journey van een klant al ver voor het bezoek aan je website. Prikkel de klant met een reclame-uiting op social media, in een online advertentie, in een blog op andermans website, enzovoorts. Social Elephant helpt je bij de ontwikkeling van een website strategie. Van het eerste moment waarop de klant in aanraking komt met je organisatie, totdat deze een product afrekent in je webwinkel. Wist je dat je zelfs na dit moment nog marketingstrategie√ęn kunt gebruiken om je bedrijfsresultaten te verbeteren?

Overtuig bezoekers met een unieke vormgeving

Je website dient straks als het online visitekaartje van je organisatie. Houd hier rekening mee bij het uitwerken van je website strategie. Kies om niet voor een simpel opgezette WordPress-website, maar investeer in een design die klanten aanspreekt. Zij moeten jouw kernwaarden terugzien in de vormgeving! Kies je voor een clean en licht design, of wil je autoriteit uitstralen met een blauwe kleur? Het design van je website is een eerste stap in het overtuigen van bezoekers. 

Niet alleen in je website strategie moet er rekening gehouden worden met de manier waarop je website bezoekers aanspreekt. Ook de gebruiksvriendelijkheid is een cruciaal aspect. Wanneer een bezoeker de benodigde informatie of producten niet in een paar muisklikken vindt, zal deze naar de concurrent gaan. Er zijn immers tientallen, zo niet honderden websites waarop een bepaald product gevonden kan worden.

Website strategie voor je eerste bezoekers

Nadat het design van je website is afgerond, is het zaak om bezoekers naar je website te trekken. Dit kan op verschillende manieren! Wellicht heb je al eens van termen als Search Engine Optimization en Search Engine Advertising gehoord? Waar SEO gericht is op de lange termijn, presteer je op de korte termijn met SEA. Het opzetten van een goede SEO- of SEA-campagne is niet eenvoudig. Dit vergt een uitgebreid zoekwoordenonderzoek, een analyse van concurrenten en een duidelijk contentplan. Aan welke content hebben je bezoekers iets? Op welke manier kun je de vraag van een bezoeker het beste beantwoorden? Beschrijf in je website strategie met welke prikkelende content je een bezoeker uitdaagt de interactie aan te gaan of nog eens terug te keren voor een volgende blog.

Van een bezoeker naar een klant

Aan een bezoeker alleen heb je als organisatie nog maar weinig. Zet deze bezoeker om in een klant! De content op je website speelt hier een belangrijke rol in, evenals de plekken waarop je bezoekers aanzet tot het doen van een aankoop of het opvragen van een offerte. Een klant heeft een bepaalde vraag of wens, wanneer deze je website bezoekt. Het is aan jou om deze vraag te beantwoorden! Social Elephant helpt je de vraag van klanten te achterhalen op basis van bezoekersgegevens en een website strategie of webshop strategie op te zetten. Via welke zoekwoorden vinden bezoekers je website? Welke diensten heb jij hen te bieden? Enzovoorts. Samen zorgen we dat iedere klant de juiste customer journey bewandelt en het bezoek aan je website eindigt met een aankoop of offerteaanvraag.

Daag ons uit!

Met het versturen van dit formulier geeft je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Gelukkig wil je dit graag! Lees hier onze privacyverklaring

reCAPTCHA