DIENST

WordPress onderhoud

Het laten uitvoeren van WordPress onderhoud is essentieel in het voorkomen van aanvallen op je website of webwinkel. In de afgelopen jaren nam het aantal aanvallen op WordPress websites sterk toe. De kans op het verlies van gegevens en het offline gaan van je website is hierbij groot! Reden genoeg om je website van cruciaal onderhoud te voorzien. Social Elephant biedt je een totaalpakket. Wij ontwikkelen je WordPress website, zorgen dat deze op veilige WordPress hosting komt te staan en voeren regelmatig onderhoud aan de website uit. Op deze manier heb je hier zelf geen omkijken meer naar en kun je de focus leggen op zaken die er echt toedoen! Een goede taakverdeling? 

Een WordPress website kan worden aangevallen, als de gebruikte plugins beveiligingslekken bevatten. Op het moment dat zo’n lek gedetecteerd wordt, zal de producent van zo’n plugin voor een update zorgen. Tijdens het WordPress onderhoud wordt je website van de laatste versie van WordPress zelf en de aangesloten plugins voorzien. Zo kunnen beveiligingslekken tijdig gedicht worden.

Het belang van WordPress onderhoud

Er zijn drie belangrijke redenen, die de noodzaak van regelmatig onderhoud van WordPress aantonen. Allereerst draagt het onderhoud bij aan de veiligheid van je website of webwinkel. Het verkleint de kans op aanvallen en zorgt dat gegevens van bezoekers niet gestolen kunnen worden. Een tweede reden om het onderhoud uit te laten voeren sluit aan op de eerste reden: je wilt geheel volgens de AVG wetgeving werken. Het voorkomt dat je te maken krijgt met hoge boetes als gevolg van een datalek op je website. Mocht er toch sprake zijn van een datalek, dan moet je aan kunnen tonen er alles aan gedaan te hebben om het verlies van data te voorkomen. 

Een derde reden die WordPress onderhoud zo belangrijk maakt, is het effect hiervan op de continuïteit van je website. Je wilt voorkomen dat bepaalde functies na verloop van tijd niet meer werken. Een update van WordPress zelf vergt soms ook updates van individuele plugins.

Op gecontroleerde wijze WordPress onderhoud uitvoeren

Het uitvoeren van WordPress onderhoud mag niet ten koste gaan van de bereikbaarheid van je website. Evenals dat bezoekers hier niks van mogen merken: de website moet naar behoren blijven werken na het onderhoud. Om hieraan bij te dragen wordt je website uitgebreid gemonitord tijdens en na het onderhoud. Daarbij wordt WordPress onderhoud altijd door technisch onderlegde specialisten van Social Elephant uitgevoerd.

Back-up van je website of webshop

Vanzelfsprekend wordt voor het uitvoeren van het onderhoud een back-up gemaakt van je website of webwinkel. Mocht er zich onverhoopt een probleem voordoen na het uitvoeren van het onderhoud, dan zetten we deze back-up voor je terug. Zo loopt de website geen schade op en wordt hinder voor je bezoekers voorkomen! Wanneer je kiest voor onze WordPress hosting naast het WordPress onderhoud, dan wordt deze back-up op reguliere basis gemaakt. Een fijne gedachte, als je al veel tijd in het vullen van de website hebt gestopt. Voorkom ook schade aan je WordPress website en kies voor WordPress onderhoud van Social Elephant. Benieuwd naar WordPress SEO? Ook voor hogere Google posities voor jouw website kun je bij Social Elephant aankloppen.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)