DIENST

WordPress SEO

WordPress SEO helpt je het aantal bezoekers op je website te vergroten. Deze bezoekers wil je vervolgens omzetten tot klanten. Hierbij speelt jouw conversie optimalisatie strategie een belangrijke rol. Social Elephant helpt je bij de volledige customer journey van potentiële klanten. Hierin is WordPress SEO een belangrijke eerste stap, die uit verschillende onderdelen bestaat. Denk aan de content strategie op je website, het optimaliseren van de on-page SEO van individuele pagina’s en het uitwerken van een linkprofiel voor je website. Aan welke van deze factoren van WordPress SEO heb jij al aandacht besteed? 

Social Elephant gaat veel verder dan WordPress hosting. Social Elephant biedt je niet alleen hulp bij het uitwerken van een WordPress SEO strategie. Zo zorgen we ook voor de ontwikkeling van je WordPress website en plaatsen we deze op snelle WordPress hosting. Snelle WordPress hosting is een vereiste om WordPress SEO strategieën goed te laten werken. Je WordPress website wordt altijd responsive opgeleverd. Zo is deze zowel op een computer, als op mobiele apparaten goed te bekijken. Ook dit is een belangrijke factor in de positionering van je website binnen de zoekresultaten.  

Maak kennis met WordPress SEO

SEO staat voor search engine optimization, wat naar het Nederlands vertaald wordt als zoekmachineoptimalisatie. Het doel van WordPress SEO is het op natuurlijke wijze verbeteren van je posities in de zoekresultaten. Vaak wordt een SEO strategie gecombineerd met een SEA strategie. Hierbij staat SEA voor search engine advertising, wat gericht is op het kopen van advertentieruimte in de zoekmachine. Deze advertentieruimte vind je bovenaan de zoekresultaten. Ook biedt een zoekmachine als Google de mogelijkheid om op andere websites te adverteren. 

WordPress SEO is gericht op de lange termijn

Met WordPress SEO verbeter je de prestaties van je website voornamelijk voor de langere termijn. Zelfs met een goede content strategie zal je niet direct scoren in de zoekresultaten. Pas wanneer je website geïndexeerd wordt, zijn de resultaten van je strategie merkbaar. Vervolgens kun je aan je posities blijven werken, door nieuwe content toe te voegen, bestaande content te optimaliseren, enzovoorts. Een SEA strategie is gericht op de korte termijn. Je wilt immers niet afhankelijk blijven van dure, betaalde advertenties. 

Start met een zoekwoordenonderzoek

Het verbeteren van de posities van je website in de zoekresultaten begint met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Dit onderzoek is gericht op het vinden van interessante zoekwoorden, waarop jij straks gevonden wilt worden. Dit zijn niet enkel losse steekwoorden, maar kunnen ook combinaties van zoekwoorden zijn. Hierbij maken we onderscheid tussen short-tail keywords en long-tail keywords. Op basis van het zoekwoordenonderzoek wordt een content strategie uitgewerkt.

WordPress SEO met handige plugins

Binnen WordPress worden verschillende mogelijkheden geboden om je WordPress SEO strategie verder vorm te geven. Een van de meest bekende plugins hiervoor is Yoast SEO. Deze plugin biedt de mogelijkheid om de on-page SEO per pagina uit te werken. Ook stel je met een paar muisklikken een XML sitemap in, verbeter je de breadcrumbs en voeg je inspirerende titels en meta-descriptions toe. Social Elephant helpt je hier graag bij! Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail