In een wereld van (te) veel opties en (te) weinig tijd wordt een goede positionering in de zoekmachines steeds belangrijker. En de strijd om de beste positie steeds groter. Immers is het zo dat de meeste mensen klikken op de bovenste twee resultaten in de zoekmachine en daar wil je als bedrijf natuurlijk tussen staan! Iedereen streeft dus een zo hoog mogelijke ranking na, maar hoe kun je dit eigenlijk realiseren? SEO is een van de technieken die je hiervoor kunt inzetten.

Moeite met het banen van een weg in het doolhof van zoekmachine optimalisatie? No Problem! Social Elephant is jouw partner als het gaat online vindbaarheid. We pakken je bij de hand en zorgen ervoor dat onder andere Google, de zoekmachine die door maar liefst 85% van de Nederlanders gebruikt wordt, de zoekers doorstuurt naar jouw website.

Mogelijkheden SEO

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’, dat in het Nederlands ‘zoekmachine optimalisatie’ wordt genoemd. Het is een verzamelnaam voor tal van technieken die ingezet kunnen worden voor het verbeteren van de vindbaarheid van bijvoorbeeld je website, webshop of blog in de zoekmachines. Eén van de bekendste technieken die onder SEO valt, is zoekwoorden optimalisatie. Hierbij voorzie je jouw website teksten van bepaalde woorden waar veel op gezocht wordt. Je site zal hierdoor al beter vindbaar zijn. Maar dat is nog maar het begin van de mogelijkheden die SEO rijk is…

Jouw website gegarandeerd hoger in de ranking

Het begin klinkt simpel. Maar in werkelijkheid zijn er tal van mogelijkheden die gecombineerd het beste resultaat leveren. Nogal wiedes dus dat jij met enkel het invullen van ‘keywords’ in WordPress nog niet bovenaan komt met je pagina. Wij weten er alles van en kunnen jou ontzorgen in queeste richting vindbaarheid. Hoe we dit doen? Daarvoor hebben we een succesvol bewezen aanpak.

 Het afstemmen van webpagina’s op de behoefte van de bezoekers 

Wij onderzoeken altijd de markt voor we beginnen met de ontwikkeling en hebben de juiste tools en know-how in huis om de data van Google in kaart te brengen. Zo kunnen we bijvoorbeeld gemakkelijk zien welke zoekwoorden het meest waardevol zijn voor jouw bedrijf.

SEO-teksten schrijven

Met de gevonden data gaan we aan de slag met het schrijven van SEO-vriendelijke teksten. We rijgen de zoekwoorden door de teksten op jouw website en bouwen deze vervolgens slim op, zodat ze volledig aan de SEO-voorwaarden voldoen.

Metadata aanpassen

Metadata betreft de korte beschrijving van een pagina zoals je deze in de zoekresultaten van Google ziet. Door deze meta-beschrijving slim in te richten, stijgt je ‘doorklikratio’.

De opmaak van de pagina optimaliseren

Het verhogen van het bezoekersaantal is mooi, maar pas het halve werk. Logischerwijs wil je dat bezoekers converteren of doorklikken naar andere pagina’s. Na deze stap voldoet jouw site aan alle eisen voor een aantrekkelijke weblocatie voor zowel Google als je bezoekers.

Kom ook naar de SEO Meetup

Om de zoveel maanden organiseert Social Elephant SEO Meetup Utrecht. In deze bijeenkomst is iedereen welkom, van SEO Professional, Online Marketeer, Website Developer, website eigenaar, tot geïnteresseerde in zoekmachine optimalisatie en Google. Tijdens de meetup ontmoet je andere professionals en kun je genieten van 2 tot 3 presentaties. Bij een vorige meetup hoorden van o.a. Berry van Es, Nathan Veenstra en Jeffrey Rijkschroeff over Mobile SEO en de AVG-wet. Na de presentaties is er ook altijd tijd voor een gezelligheid en een drankje. De entree is gratis, dus kom vooral langs!

Meer artikelen

 •  

  Social media trends in 2020

  Een terugblik op 2019 Op het gebied van social media is er in 2019 een hoop veranderd. Zo zijn 'stories' enorm gegroeid, en hebben Facebook en WhatsApp, naast Instagram en Snapchat, deze feature nu …
 •  

  Voordelen Social Media voor uw organisatie

  Social Media heeft een aantal voordelen voor uw organisatie. Wij hebben ze op een rijtje gezet en uitgebreid uitgelegd.
 •  

  Storytelling

  storytelling Het vermogen verhalen te delen is wat ons mens maakt, wat ons onderscheidt van andere dieren. Zonder dat vermogen hadden we nooit met zovelen op deze aardbol samengeleefd. Storytelling …

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)