Meer klanten bereiken

Je droom is uitgekomen: je hebt een eigen bedrijf of webshop en je bent er klaar voor om klanten te ‘ontvangen’. Maar… de deuren staan open maar de klanten blijven weg. Je bent overtuigd van de kwaliteit van je product of dienst maar toch wil het niet lukken het aantal klanten te bereiken wat je zou willen. Of misschien ben je al een heel eind op weg maar wil je graag verder groeien.

Mogelijke redenen wegblijven klanten

Als klanten niet staan te dringen voor de digitale deur van je winkel kunnen er veel verschillende dingen aan de hand zijn. Stel je staat in een winkel en je hebt zin in een drankje. Welke drankje kies je als je kunt kiezen tussen: een nieuw drankje waar je nog nooit van gehoord hebt of Coca-cola? Waarschijnlijk kies je Coca-cola. Dit kan verschillende redenen hebben:

 • Je bent bekend met het merk dus kies je gevoelsmatig voor bekend versus onbekend.
 • De blije en nostalgische reclames hebben zich in je achterhoofd geprent (denk aan de kersttrein) en die gevoelens komen lichtjes naar boven bij het zien van het merk.
 • De kwaliteit van het product.
 • Het feit dat het product beschikbaar is in de winkel waar je bent.

Het feit dat je voor Coca-cola kiest kan verschillende redenen hebben. Andersom werkt dit principe hetzelfde. Online succes gaat erom dat alle gebieden van je webshop en/of online aanwezigheid in orde zijn én dat deze goed samenwerken.

Mogelijke acties om meer klanten te bereiken

Eigenlijk is alles wat we online doen erop gericht meer klanten te bereiken. Of je al langer bestaat of net komt kijken: een online groeiplan is de basis voor het trekken van meer klanten. De kern van een online groeiplan is het antwoord op twee simpele vragen:

 1. Hoe kom ik aan bezoekers?
 2. Hoe gaan deze bezoekers converteren?

Naar aanleiding van de strategie die in het online groeiplan gevormd wordt gaan we aan de slag met de verbeteringen. Dit kunnen strategische ontwikkelingen zijn op het gebied van:

 • Advertisement
 • SEO
 • Imago
 • Strategie
 • Website optimalisatie

De bovenstaande punten zijn slechts voorbeelden: elke website en elk bedrijf is uniek. De jonge honden van Social Elephant vinden het leuk om slimme producten te bedenken waardoor onze klanten online sterker zijn dan hun concurrenten.

Benieuwd of ons 3-stappen-plan ook werkt voor jouw bedrijf?

Groei Plan Aanvragen  Afspraak maken

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)