KENNISBANK

Wat is Magento 2?

Magento 2 is een van de meest toonaangevende e commerce platformen van Nederland. Er zijn inmiddels al meer dan 10.000 webshop eigenaren verbonden met dit platform. Magento biedt zowel voordelen voor webshop eigenaren als developers. Vooral door alle nieuwe mogelijkheden die Magento 2 met zich mee brengt. 

Magento 2 Open Source versus Commerce

Magento is het grootste open-source e commerce platform. Het geeft mensen wereldwijd de mogelijkheid om op een toegankelijke manier een winkelsysteem en managementsysteem in te richten.

Magento biedt twee pakketten aan. Dit is Magento Open Source en Magento Commerce.

De opzet voor het runnen van een webshop zoals product en voorraad beheer is precies hetzelfde opgezet. Het grootste verschil is dat Magento Open Source gratis is en dat voor Magento Commerce een licentie nodig is. Magento Commerce is dan ook vele malen uitgebreider.

Wat de beste optie is, is volledig afhankelijk van de technische kennis waar je over beschikt. Magento Open Source is namelijk minder toegankelijk en vraagt om meer ervaring in development.

Doordat  Magento Commerce veel meer opties heeft, kan het ingezet worden voor grotere bedrijven die webshops runnen met veel traffic, grotere product collecties en ingewikkelde bedrijfsstructuren. Het pakket is veel geavanceerder en kan makkelijker aangepast worden.

Het voornamelijke meer extra op het gebied van:

  • Personalisatie (dynamische content, gepersonaliseerde promoties, klant-gebonden prijzen, doelgroep segmentatie).
  • Klantgerichtheid (loyaliteitsprogramma’s, wishlist opties, geavanceerde zoekfunctie).
  • Beheer (meerdere typen gebruikers, bevoegdheden/rechten in te stellen, weinig development kennis nodig).
  • Extra services Magento (technische support, hosting in Cloud-omgeving).