DIENST

Design

Vertrouw op de creativiteit van Social Elephant voor de ontwikkeling van jouw design. Wij bieden hulp bij het ontwikkelen van het design van je website, van je kanalen op sociale media en je drukwerk. Dat is echter niet de enige vorm van design waarin wij je ondersteunen! Denk bijvoorbeeld ook aan design thinking en design sprints. Twee vormen van design die minder te maken hebben met een fysiek ontwerp, maar wel veel eisen van onze creatieve breinen. We vertellen je er graag meer over! 

Creatieve manier van denken

Zoals de termen design thinking en design sprint wellicht al doen vermoeden, is deze vorm van design gericht op een creatieve manier van denken. Samen brainstormen over de optimale inrichting van processen, creatief denken om problemen te voorkomen en risico’s te mitigeren, enzovoorts. Door op deze manier aan de slag te gaan, kom je tot hele creatieve oplossingen. Vaak oplossingen waar niet eerder aan werd gedacht. Doordat het lastig kan zijn om zelf de eerste stap in dit proces te zetten, neemt Social Elephant je graag bij de hand. Wij leggen uit hoe design thinking en design sprints werken. Op basis van die uitleg gaan we direct aan de slag. Heb je trouwens al eens gehoord van persuasive design? Dat is de moeite waard om eens te checken!

Vormgeving voor de huisstijl van je bedrijf

Ieder bedrijf zou een unieke huisstijl moeten hebben. Het is de stijl waaraan klanten je herkennen, de stijl die past bij het karakter van je organisatie, enzovoorts. Wil je bijvoorbeeld autoriteit uitstralen met een donkere kleur?  Kies je voor een huisstijl met een groot aantal vrolijke kleurtjes? Vanuit deze huisstijl kun je aan de slag gaan met het webdesign voor je website. Ook integreer je de huisstijl in het social media design voor kanalen op Facebook en Instagram, enzovoorts. 

Zo belangrijk als de kleurkeuze is in het ontwerp van je huisstijl, zo cruciaal is ook het ontwerp van je logo. Dit logo komt immers terug op je website, in het drukwerk van je organisatie en op social media. Samen gaan we aan de slag om tot een creatieve oplossing te komen, waarbij jij je prettig voelt! 

Vertaal informatie naar een infographic

Soms doet een infographic meer met mensen dan een lang stuk tekst. In een infographic kun je middels plaatjes, pijlen en andere symbolen aangeven wat de verbanden tussen producten zijn, hoe ze werken en welke waarde ze toevoegen. Het ontwerpen van een duidelijke infographic is vaak niet eenvoudig! Zeker niet, wanneer dit volledig in lijn moet zijn met de huisstijl van je organisatie. Wij helpen je de vertaalslag te maken van droge informatie tot een creatieve infographic, waar bezoekers van je website echt iets aan hebben! 

Invloed op persuasive design van infographics

De ontworpen infographics kunnen van invloed zijn op het persuasive design van je organisatie. Onder persuasive design verstaan we de mogelijkheid om mensen onbewust te beïnvloeden. De manier waarop je bepaalde verbanden uitlegt in een infographic kunnen mensen aanzetten tot het kopen van extra producten, gerelateerd aan je hoofdproduct. Evenals dat het kan helpen om aan te geven hoe lang men nog kan profiteren van een bepaalde aanbieding. Social Elephant helpt je bij het gebruik van unieke elementen in de content of de vormgeving van je website of webwinkel, om nog meer uit persuasive design te kunnen halen. 

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail