Content Strategie

Lees hoe organisaties in 3 stappen online kunnen groeien

Content is King, wordt vaak gezegd! Niet alleen verbetert goede content de positie van je website of webshop in de zoekresultaten. Ook kan goede content bezoekers prikkelen en aanzetten tot het uitvoeren van acties. Dit kan de aankoop van een product zijn, maar bijvoorbeeld ook het aanvragen van een offerte of het achterlaten van een e-mailadres. Om je bedrijfsresultaten te kunnen verbeteren, is het zodoende essentieel om je pagina’s te vullen met waardevolle content. Social Elephant helpt je hier graag bij! Niet alleen schrijven wij inspirerende teksten, ook helpen we je een duidelijke content strategie uit te werken. 

Het optimaliseren van een website begint immers altijd bij een plan! Overigens is de content strategie slechts een onderdeel van je websitestrategie. Denk ook aan het optimaliseren van het design, de gebruiksvriendelijkheid en bijvoorbeeld de online lead generatie. 

Content moet bezoekers prikkelen

Mensen zijn tegenwoordig steeds vaker gehaast. Daar komt bij dat bezoekers je website vaker op een mobiele telefoon of tablet bekijken. Een combinatie van beide maakt dat content bezoekers moet prikkelen. Wanneer de eerste alinea hen niet aanzet tot- of prikkelt voor het lezen van de overige alinea’s, zal een bezoeker de pagina al snel weer wegklikken. Beschrijf wat een bezoeker op de rest van de pagina zal vinden, leg uit wat het interessant maakt om door te lezen, enzovoorts. 

Niet alleen de inleiding van een tekst moet lezers prikkelen. Ook de rest van een tekst moet hen aanzetten tot het uitvoeren van een handeling. Wil je dat bezoekers reageren onder het artikel? Moet een bezoeker worden aangezet tot het doen van een aankoop? Wil je wellicht dat een bezoeker zijn of haar mailadres achterlaat? Wij helpen je het doel van teksten te bepalen en op basis daarvan een conversie optimalisatie strategie uit te werken.

Content strategie gaat verder dan teksten alleen

Vaak wordt gedacht dat een content strategie enkel bestaat uit een plan voor de te schrijven teksten. Content gaat echter veel verder dan teksten alleen! Denk ook aan een hippe infographic, waarin je een bepaald concept of product toelicht. Of wat te denken van korte video’s, waarin je uitleg geeft aan bezoekers? Zeker voor bezoekers die je website op een mobiele telefoon bekijken, zeggen plaatjes en video’s vaak meer. 

Klantvraag beantwoorden met je content

Bovenal is het belangrijk om te achterhalen met welke vraag of wens een bezoeker je website bezoekt. Het is vaak immers niet voor niets, dat een bezoeker naar je website komt. Door de klantvraag te achterhalen, kun je hier in de content strategie op inspelen. Andersom kan de content strategie je helpen om de doelgroep naar je website te trekken. Op welke zoekwoorden wens je bijvoorbeeld gevonden te worden in de zoekmachine? 

Maak een persoonlijke afspraak

Wij helpen je deze klantvraag te achterhalen en op basis daarvan een content strategie uit te werken. Daarbij zetten we onze kennis graag in voor een optimalisatie van je online lead generatie. Je wilt immers niet alleen bezoekers naar je website trekken om hun klantvraag te beantwoorden, maar ze ook aanzetten tot het uitvoeren van een handeling.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail