DIENST

Google Analytics Cursus

Voor jouw bedrijf is het van groot belang om over de juiste data te beschikken en in staat te zijn om die data te kunnen vertalen naar nuttige informatie. Zelf aan de slag met Google Analytics? Doe de cursus en word binnen een middag behendig met het programma!

Waarom meten?

Google Analytics is een dienst van Google die alle activiteiten omtrent je website kunt meten. Aspecten als bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergave worden hierdoor inzichtelijk gemaakt. Door de vele data die Google Analytics meet is het tegenwoordig de populairste dienst om het bezoek van websites te meten.

Google Analytics is een prachtige tool. Het is een gratis dienst en geeft enorm veel inzichten over verschillende data stromen van je website. We raden dan ook zeker aan gebruik te maken van deze dienst. Meten is immers weten.

Toch kan je niet zomaar beginnen met het hanteren van Google Analytics. Zonder de juiste training is het makkelijk te verzuipen in de grote hoeveelheid data die Analytics inzichtelijk maakt. Hoe ga je vanuit de enorme vijver aan data de juiste conclusies trekken? Hoe zet je alle informatie om in een strategie om je online uitingen te versterken? Bij de Google Analytics cursus leert Social Elephant je in een één op één training alles over de tool.

Waarom een Google Analytics cursus?

Het volgen van een Google Analytics cursus zal jouw bedrijf een voorsprong geven op het meten van data. Waarom je dit nodig hebt? We weten dat tijd tegenwoordig een schaars goed is in het bedrijfsleven. Niet alleen de online data van je website verandert in een rap tempo. Wat vandaag belangrijke data is, kan volgende week niet meer relevant zijn. Om je online uitingen zo goed mogelijk te optimaliseren is het dan ook van belang om je data efficiënt te leren uitlezen. Het vermogen om dit te doen hoef je gelukkig niet alleen uit te vogelen, hierbij kan de Google Analytics cursus je bij helpen.

Tijdens de cursus ga je zelf aan de slag met het verzamelen en analyseren van jouw website gegevens. Samen gaan we kijken naar wat we met die gegevens kunnen doen. Voor het volgen van de Analytics cursus is het een vereiste om een Analytics account te hebben.

Wat je leert:

Aan het einde van de cursus ben je in staat:

  •      Zelf het aantal bezoekers van je website voor een bepaalde periode te meten.
  •      Demografische gegevens over je doelgroep vinden.
  •      De conversie doelen in kaart brengen en meten.
  •      Traffic van en naar je website analyseren.

Wil jij ook het vermogen om efficiënt belangrijke gegevens uit je Analytics te kunnen halen? Neem contact met ons op.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)