DIENST

Content Marketing

Content marketing is meer dan alleen het schrijven van inspirerende teksten. Wat versta jij onder content? Vaak wordt gedacht dat een website, webwinkel of kanalen op social media gevuld moeten worden met zoveel mogelijk informatie. Het liefst middels lange stukken tekst. Deze gedachte is onjuist! Content marketing omvat ook de creatie van inspirerende en verhelderende infographics, een leuke bedrijfsfilm, instructievideo’s, enzovoorts. De juiste combinatie van verschillende vormen van content zal ertoe leiden, dat bezoekers langer op je website blijven hangen. Een video kan hen bijvoorbeeld een eerste aanzet geven om een langer artikel te lezen, waarbij een infographic in dit artikel verbanden weergeeft met andere producten. 

Social Elephant helpt je een content strategie uit te werken, om op basis daarvan voor gerichte content marketing te zorgen. Webteksten en video’s moeten bezoekers niet alleen inspireren. Ook dragen met name goede webteksten bij aan de SEO strategie van je website. Zo zal je na verloop van tijd hoger in de zoekresultaten komen te staan!

Verschillende vormen van content marketing

Zoals reeds beschreven werd, is content marketing meer dan alleen het ontwikkelen van webteksten. Lange webteksten zijn een belangrijk onderdeel van je SEO strategie, maar zullen bezoekers op mobiele telefoons en tablets vaak niet prikkelen. Tijdens een pauze of een rit naar huis, willen zij een korte video of overzichtelijke infographic kunnen bekijken. Pas wanneer zij serieus geïnteresseerd raken in de diensten of producten van je bedrijf, overwegen bezoekers het lezen van de webteksten.  

Content marketing is hierdoor een combinatie van videomarketing, marketing middels webteksten en infographics. Probeer het probleem of de vraag van je doelgroep te doorgronden, om hier in je eigen content antwoord op te geven. Zo prikkel je bezoekers en zet je ze aan tot het doen van een aankoop of het afnemen van een product. 

Laat een content audit uitvoeren op je huidige website

Wil je weten hoe goed de huidige content op je website is? Social Elephant helpt je graag met een content audit. Hierbij analyseren we bestaande content en geven we doelgericht advies om deze content te verbeteren. Mogelijk doe je er verstandig aan om nieuwe teksten toe te voegen, bestaande teksten in te korten, of inspirerende video’s toe te voegen. Niet alleen geven we advies, ook helpen we bij de uitvoering van het advies. Wij creëren nieuwe content, zorgen voor de publicatie hiervan en denken alvast vooruit om je website ook in de toekomst van leuke en behapbare content te kunnen voorzien. Natuurlijk verzorgen wij ook de content audit, hoe presteert de content?

Content distributie via andere kanalen

Content marketing betekent niet alleen een optimalisatie van de content op je eigen website. Kijk ook naar de mogelijkheden van content distributie! Denk aan het delen van inspirerende video’s via social media. Onder meer platformen als Facebook en Instagram zijn hier zeer geschikt voor. Door de juiste doelgroep aan te spreken, kun je meer bezoekers naar je website trekken. Social Elephant denkt met je mee over de meest geschikte manier voor de distributie van jouw content via externe kanalen.

Tijd voor actie!

Laat je inspireren door onze kennis en ervaring op het gebied van content marketing! Samen zorgen we ervoor dat de content strategie van jouw website geoptimaliseerd wordt, om je bedrijfsresultaten verder te kunnen verbeteren.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)