KENNISBANK

Wat is een Marketingbureau?

De werkzaamheden van een marketingbureau zijn precies zoals het woord vertelt: een bureau dat marketing verricht. Elk bedrijf maakt wel gebruik van een soort marketing en hoewel iedereen wel ongeveer weet wat marketing is, weten niet veel mensen hoe een goede marketingstrategie in elkaar zit. Het aantal marketingbureaus is de afgelopen jaren enorm opgelopen in Nederland. Naar schatting was dit aantal in 2014 rond de 400, als we dit vergelijken met de 800 van vandaag de dag is dit een verdubbeling.

Werkzaamheden

De taak van een marketingbureau is om jouw bedrijf of product zichtbaar te brengen bij de juiste doelgroep. Wanneer je nog niet weet wie je doelgroep is kunnen marketingbureaus dit achterhalen. Niet ieder marketingbureau doet exact hetzelfde, elk heeft zijn specialiteiten. Online marketingbureaus houden zich bijvoorbeeld voornamelijk bezig met het vindbaar maken van websites.

Een aantal werkzaamheden die hieronder vallen zijn:

Wat kost een marketingbureau?

Er hangt geen vast prijskaartje aan de diensten van een marketingbureau, de prijs wordt bepaald door het doel dat behaald moet gaan worden. Dit kan €2000,- zijn maar kan ook zeker oplopen tot €150.000,-. Wanneer je op zoek bent naar een online marketingbureau is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat marketing een proces is dat continu onderhouden moet blijven. 

Wat levert samenwerken met een marketingbureau jou op?

Het samenwerken met een marketingbureau brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Marketing bureaus hebben over het algemeen op alle expertises ervaren specialisten die precies weten wat ze doen. Marketingbureaus maken gebruik van handige betaalde software, deze software kun je vaak als klein/middelgroot bedrijf niet gebruiken, maar een marketingbureau stelt je in staat om hier toch van te profiteren. Door ervaring en routine leveren marketingbureaus over het algemeen een stuk sneller op dan specialisten die in huis worden gehaald. Interne specialisten worden vaak beïnvloed door omstandigheden binnen het bedrijf terwijl marketingbureaus met een onbevooroordeelde blik kijken. Verder kan een marketingbureau ervoor zorgen dat bijvoorbeeld campagnes vloeiend door blijven lopen, in tegenstelling tot een interne marketeer waarbij er altijd een kans aanwezig is dat deze vertrekt. Het laatste grote voordeel is dat je qua kosten efficiënter uitkomt, je kunt namelijk prijzen afspreken waardoor je controle hebt over de totale kosten.