KENNISBANK

Wat is Development?

Web development is een breed begrip. Het is een verzamelnaam voor alles wat met het ontwerpen en ontwikkelen van een website of andere web oplossingen. In dit artikel zal ik je er van alles over vertellen. 

Web development onder professionals

Tussen mensen in het vakgebied wordt onder “web development” verstaan de niet-design aspecten voor het bouwen van een website. Dus een echte web developer is bezig met het schrijven en opmaken van codes voor websites.

Kleinere organisaties

In kleinere organisaties is het gebruikelijk om een extern web-bureau in te huren om een website te laten bouwen. Grotere organisaties kunnen intern mensen een contract aanbieden om hun website up to date te houden. Er zijn 3 soorten van web developer specialisten, Een front-end, back-end en een full stack developer.

Front-end development

Front-end development staat ook wel bekend als de voorkant van de website. Een front end developer schrijft HTMLCSS en JavaScript codes om een website of Webapplicatie vorm te geven. Ze laten aan de gebruiker zien waar hoe ze gebruikt kunnen maken van de website. Front-end developers moeten er rekening mee houden dat de online wereld constant verandert, de tools waarmee gewerkt veranderen daarin mee. Hierdoor dient een front-end developer altijd open te staan voor verandering en innovatie.  

Back-end developers

Een Back-end developer richt zich op het ontwikkelen en onderhouden van de kern functionele logica en de exploitatie van een software- of informatiesysteem. De belangrijkste taak of rol van een back-end developer is het beveiligen van gegevens en diensten op het front end systeem of het aanbieden van software via programmatische middelen. Back-end developers creëren en onderhouden ook de back-end, dat bestaat uit de kern applicatie logica, databases, data en applicatie-integratie, api en andere processen. Bovendien concentreert een back-end developer ook op het testen en debuggen van elke back-end applicatie of systeem. Een Full Stack Developer is in staat tot het uitvoeren van taken op elk niveau van de technische stack waar zij zich begeeft.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail