DIENST

Instagram Adverteren

Wat is adverteren met Instagram?

Adverteren via Instagram is super hip want het platform heeft een groot publiek en daarmee een groot bereik. Meer dan 4.1 miljoen Nederlanders gebruiken namelijk Instagram en het grootste gedeelte van dit publiek is tussen de 15 en 35 jaar oud. 

Je kan op verschillende manieren adverteren op Instagram: zet bijvoorbeeld video advertenties in van 15 of 30 seconden, maak gebruik van foto’s, maak carousel posts of zet een advertentie in een story. 

Adverteren via Instagram stories is erg slim om te doen omdat deze advertenties worden weergegeven tussen de stories van andere gebruikers. Als een gebruiker dus stories aan het bekijken is van iemand die hij of zij volgt, gaat deze automatisch door naar de volgende story van een andere gebruiker. Tussendoor verschijnen advertenties.  

Omdat al deze advertenties vanuit dezelfde omgeving als Facebook advertenties worden beheerd, kan je Facebook advertenties cross-platform draaien met Instagram advertenties. Kijk daarom ook zeker even naar de mogelijkheden voor Facebook advertenties, wie weet kunnen wij deze twee platformen samen wel voor je inzetten om zo de optimale advertentiestrategie te creëren. 

Waarom adverteren met Instagram?

Instagram is een uniek platform met vooral jonge mensen als publiek. Het is dus slim om te bepalen of dit publiek handig is om te gebruiken voor jouw doel en doelgroep of juist niet. 

Instagram is een ideaal platform om mee te adverteren omdat de advertenties goed integreren in de reguliere content en ze hetzelfde werken om te plaatsen als reguliere posts. 

Het publiek van Facebook en van Instagram verschilt redelijk van elkaar, dus mensen die je op Facebook niet kan bereiken met advertenties zijn soms wel te vinden op Instagram. Het heeft dus vaak zin om je advertenties ook uit te breiden naar Instagram! 

Als je al Facebook ads gebruikt is het een kleine moeite om Instagram advertenties in te stellen. Dus misschien is het het waard om Instagram advertenties uit te proberen om te kijken of het een effectieve manier is om meer leads te genereren. Maak optimaal gebruik van dit kanaal! Neem contact met ons op als je vragen hebt over Instagram adverteren of social media adverteren in het algemeen!

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)