SEO strategie

90% van de online aankopen start bij Google. Reden genoeg om een SEO strategie te hebben.

Video afspelen

Alles over SEO strategie in dit artikel

Het vindbaar maken van content in zoekmachines vergt iets meer voorbereiding en het maken van keuzes, dan enkel veel content te  schrijven. 

Door keuzes te maken over; welke content, op welk platform, met welke kans effectief gaan ga jij gericht aan de slag.

Een SEO strategie bestaat uit 4 elementen.

In dit artikel vertellen we jou meer over deze stappen:

* Je kunt de uitwerking van deze stappen in deze pagina vinden. 

Stap 1. Kies jouw unieke zoekwoorden

Een zoekwoorden analyse maken is echt een specialisme. Een goede zoekwoorden analyse kan alleen gemaakt worden door iemand die de volgende vaardigheden bezit: 

Wij zien dan ook dat ervaren digitale strategen met 7+ jaar ervaring significant andere conclusies uit zoekwoorden analyses trekken dan medewerkers  of eenmalige zoekwoorden analyse makers.

Een goede zoekwoorden analyse laat zien:

Spar over jouw digitale strategie

Er zijn nog 5 plekken beschikbaar deze week.

Stap 2. Weet welke content je op welke plek moet publiceren

Het kiezen van het juiste platform voor jouw content is uiterst belangrijk. Elk platform vereist een andere vorm van content. Om te bepalen welke content op welk platform past heb je hulp nodig van een digitaal strateeg.

Om tot de conclusie te komen moet je weten wat je met de content wil bereiken:

> Wie wil ik bereiken?

> Wat is het doel van de content?

> Welke kanalen worden gebruikt door de doelgroep?

We zien online enorm veel content verschijnen, dus om op te vallen moet je de basis in orde hebben. Als je weet wie je wil bereiken, met welk doel en op welk platform dan is jouw content een verbindingsstuk tussen jouw doelgroep en je bedrijf.

Er zijn veel verschillende platformen waar jij jouw content kan delen:

Wij kennen bijvoorbeeld een coffee trainer die meer volgers en leads krijgt via YouTube tutorials dan via haar website. Zo kan het ene kanaal meer impact hebben dan je website en of andere kanalen. Kies dus het juiste kanaal en het juiste doel. 

Stap 3. Weet hoe content jouw doelgroep gaat raken

Nadat je hebt gekozen op welk platform je jouw content gaat delen moet je er ook voor gaan zorgen dat de content de doelgroep raakt. Als je iemand niet weet te raken met de content zal deze persoon ook geen zaken met je doen. Wees daarom uniek en vooral jezelf. 

Content die raakt wordt het beste ontwikkeld door een tekstschrijver. Een goed tekst-/video script kan, net zoals een zoekwoorden analyse, alleen ontwikkeld worden door iemand die deze vaardigheden bezit: 

Stap 4. Weet hoe je slim content gaat produceren 

Content maken wordt vaak gezien als iets creatiefs, wat gewoon even gedaan moet worden. Helaas monden dit soort intenties vaak uit in een fiasco. De intentie wordt gezet om 200 landingspagina’s te ontwikkelen en na 10 pagina’s is iemand er wel klaar mee en zijn andere zaken in het bedrijf belangrijker geworden.

Er zijn manieren om content productie leuk te maken. Een goed voorbeeld is een advocatenkantoor in Utrecht. Dit kantoor heeft er gewoonte van weten te maken dat na iedere “zaak” die behandeld is, er een kort verslagje op de website wordt gemaakt met bevindingen, ervaringen en aanbevelingen. Door 5 jaar lang dit te doen is de website een archief geworden van meer dan 500 artikelen.

Hierdoor is deze website de best gevonden advocaat van Utrecht is.

Wij zien dus dat het slim integreren van content productie in de dagelijkse werkzaamheden er toe kan leiden dat je onwijs onderscheidend bent ten opzichte van je concurrenten.

Een ander leuk voorbeeld is onze eigen manier van content productie. Wij willen graag in contact komen met experts. Wij merkte dat wij onwijs veel plezier hebben in het maken van podcasts met andere experts. Een aantal voordelen van het starten van een podcast en faciliteren van andere podcasts:

  • We ontmoeten experts
  • Experts komen naar ons toe
  • Er wordt inspirerende content ontwikkeld
  • Tekst schrijvers hoeven enkel te copyrighten op de onderwerpen
  • Ik zelf leer elke podcast weer wat nieuws bij
  • Mensen die een podcast bij ons doen willen ook graag bij ons kopen

Kortom onze podcast begon als test maar resulteerde in meer verkopen, meer focus en goede content! 

De crux hiervan is dat het slim inzetten van contentproductie en content productie onderdeel maken van de dagelijkse werkzaamheden.

Zo heb je binnen no time een killer zoekmachine positie.

90% van de online aankopen begint bij Google

Google is onmisbaar in het aankoopproces van klanten. Of het nu gaat om het oplossen van problemen, vinden van experts of zoeken van tutorials: Google is hét  portaal om zelfstandig je problemen op te lossen.

Een goede zoekmachine positie is dan ook een must voor vele bedrijven. Ik moet altijd lachen als organisaties geen inzet doen op zoekmachineoptimalisatie maar wel landelijke campagnes doen. 

Zo heb ik ooit meegemaakt dat Terres des Hommes niet online vertegenwoordigd was op kindermisbruik, maar alleen de term kinderuitbuiting wilde gebruiken. Elke keer als ze een branding campagne deden zag ik een piek in het aantal mensen dat naar kindermisbruik zocht alleen hierop was Terres Des Hommes niet vindbaar. 

De inzichten van SEO voor management

Een aantal succesjes

Als je een goede SEO strategie hebt dan ben je na een tijdje niet meer weg te denken uit de zoekmachine. Wij hebben al veel bedrijven geholpen om tot deze positie te komen.

Alle strategieën

SEO Strategie

90% van de online aankopen start bij Google. Reden genoeg om een SEO strategie te hebben.

B2B Strategie

Zakelijke marketing hoeft niet onpersoonlijk te zijn!

Leadgeneratie Strategie

De juiste leads genereren voor jouw business is het gevolg van een aantal strategische keuzes.

Website Strategie

“Yes, onze nieuwe website lost alle problemen op!” Pas je op? Want In de praktijk scoren nieuwe websites vaak slechter dan bestaande websites.

Digitale Strategie

Een digitale strategie begint bij het hebben van digitale visie. Wat gaat er de komende jaren gebeuren? Welke verschuivingen zijn er in de markt en hoe gaat jouw businessmodel standhouden?

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail