SEO Strategie

Lees hoe organisaties in 3 stappen online kunnen groeien

Trek meer bezoekers naar je website met een sterke SEO strategie. SEO staat voor Search Engine Optimization, wat niets meer is dan zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. Doel van een SEO strategie is het verbeteren van de posities van je website in de zoekresultaten. Over het algemeen kijken gebruikers van zoekmachines niet verder dan naar de eerste vier of vijf resultaten. De kans dat zij op deze websites vinden wat ze zoeken is bijzonder groot. Als organisatie wil je er om deze reden voor zorgen, dat je hoog scoort op de belangrijkste zoekwoorden voor de producten en diensten die je aanbiedt. 

Een SEO strategie omvat verschillende onderdelen. Denk aan het optimaliseren van content op je website met een uitgebreide content strategie, het optimaliseren van het linkprofiel van je website, het meegeven van de juiste titels aan afbeeldingen, enzovoorts. Het maakt dat de SEO strategie een belangrijk onderdeel is van je algehele websitestrategie. Je komt SEO immers overal op je website tegen! 

Wil je scoren op zeer korte termijn? Dan kun je denken aan een SEA Strategie – waarbij Social Elephant jou natuurlijk helpt! 

Je SEO strategie begint met een plan

Voordat je aan de uitwerking van je SEO strategie begint, is het belangrijk om een plan op te stellen. Zoek bijvoorbeeld uit, op welke zoekwoorden je straks gevonden wilt worden. Er zijn handige tools, waarmee je achterhaalt hoe vaak er maandelijks op specifieke zoekwoorden wordt gezocht. Ook kun je met deze tools naar gerelateerde zoekwoorden zoeken, die wellicht interessant zijn om op te nemen in je content. Op basis van dit zoekwoordenonderzoek kun je vervolgens aan de slag gaan met de rest van je SEO strategie. 

Tip: kijk hierbij ook eens naar de content op de websites van concurrenten in de zoekresultaten! Over welke onderwerpen hebben zij interessante content geschreven? 

Creëer content die bezoekers prikkelt

Het zoekwoordenonderzoek vormt de basis van je SEO strategie. Content dient aangepast te worden op de resultaten van dit onderzoek. Welke zoekwoorden dien je het vaakst in de content op te nemen? Over welke zoekwoorden of onderwerpen zou je leuke blogartikelen kunnen schrijven? SEO gaat niet om het zo vaak mogelijk benoemen van een bepaald zoekwoord. Veel belangrijker is het, dat een tekst natuurlijk oogt en daarbij prettig leest. Teksten die te sterk geoptimaliseerd worden doen het mogelijk goed in de zoekmachine, maar zullen bezoekers uiteindelijk afschrikken. Dergelijke teksten prikkelen bezoekers niet, waardoor deze overstappen naar een concurrent.

Werk aan het linkprofiel van je website

Een SEO strategie is veel meer dan de creatie van prikkelende content. Het is minstens zo belangrijk om een linkprofiel op te bouwen, wat we ook wel linkbuilding noemen. Des te meer websites naar je eigen website linken, des te hoger zal een zoekmachine je website in de zoekresultaten plaatsen. Dit betekent overigens niet, dat je iedere website moet benaderen om een link naar je eigen website op te nemen. Een andere website moet waarde toevoegen en gerelateerd zijn aan de diensten of producten die je zelf aan klanten aanbiedt.  

Tijd voor actie!

Social Elephant helpt je bij de uitwerking en implementatie van een SEO strategie. Samen zoeken we naar interessante onderwerpen voor de content op je website, pluizen we uit welke website interessante linkpartners kunnen zijn en maken we een analyse van je concurrenten. Zo kom jij hoger in de zoekresultaten en trek je meer bezoekers!

Daag ons uit!

Met het versturen van dit formulier geeft je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Gelukkig wil je dit graag! Lees hier onze privacyverklaring

reCAPTCHA