DIENST

Content Creatie

Met content creatie win je vertrouwen bij potentiële klanten en prikkel je ze. Vaak wordt het nut van een krachtige video, een inspirerende infographic, of een verhelderende webtekst onderschat. Het vullen van een website brengt veel meer met zich mee dan het plaatsen van lange lappen tekst. Social Elephant helpt je bij content creatie! Niet vanuit de gedachte om je website van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Juist met het idee, om bezoekers te prikkelen en aan te zetten tot het afnemen van een product of dienst. 

Een bezoeker komt over het algemeen met een probleem of vraag op je website terecht. Het is aan jou om dit probleem te achterhalen, om je content strategie hierop aan te passen. Door het probleem of de vraag van bezoekers te benoemen en hier een duidelijke oplossing voor aan te bieden, zul je het vertrouwen van bezoekers winnen. Jij bent immers degene die waarde toevoegt aan hun situatie! Al eens gedacht aan video marketing voor jouw bedrijf?

Content creatie na een content audit

Combineer content creatie met een content audit. Bij een content audit analyseren we de bestaande content op je website, om op basis daarvan advies te geven voor de ontwikkeling van nieuwe content. Mogelijk ontbreken er leuke video’s op je pagina’s of kan het nuttig zijn om een infographic in te zetten. Een infographic maakt dingen vaak veel duidelijker dan een grote lap tekst. Ook wordt bij een content audit beoordeeld of je de juiste doelgroep aanspreekt met de huidige content op je website. Gebruik je overal dezelfde stijl? Past de tone-of-voice bij je doelgroep?

Inspelen op content gaps op je website

Tijdens een content audit wordt tevens gezocht naar content gaps. Waar bepaalde informatie voor jou vanzelfsprekend is, kan een bezoeker hier wel baat bij hebben. Het vinden van de content gaps is een eerste stap naar content creatie. Bij content creatie verbeter je de bestaande content en probeer je deze gaten in de informatievoorziening van je website te vullen. 

Content strategie als basis voor content creatie

Doelgerichte content creatie begint bij het uitwerken van een heldere content strategie. Een content strategie bestaat uit verschillende onderdelen. Op welke manier stel je content beschikbaar? Doe je dit alleen op je eigen website, of kies je ook voor content distributie via externe kanalen? Daarbij zou ook je SEO strategie samen moeten hangen met je content strategie. De SEO strategie van een website is gericht op het verbeteren van de posities in de zoekresultaten. Met name de ontwikkeling van webteksten draagt hieraan bij. 

Maak een persoonlijke afspraak

Social Elephant helpt je bij het gehele proces rond content creatie. Wij voeren een content audit uit, analyseren je bestaande content strategie en geven doelgericht advies. Op basis van dit advies kun je zelf aan de slag gaan met content creatie, of dit aan onze creatievelingen overlaten. Zij helpen je graag bij de ontwikkeling van content waar je bezoekers echt wat aan hebben! Geen opvulling, maar content die ze prikkelt en aanzet tot het afnemen van jouw unieke product of dienst.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)