Wat is Linkbuilding?

 

Wat is linkbuilding nou precies? Linkbuilding betekent dat je als website eigenaar actief links gaat verzamelen van andere websites naar je eigen website. Dit is namelijk erg belangrijk voor je positionering in de resultaten van zoekmachines zoals Google. Google ziet het namelijk zo, zodra er links zijn naar je website dan ziet Google dat als een aanbeveling. Hoe meer aanbevelingen er zijn naar je website hoe waardevoller en relevanter je website wordt aangetoond aan de zoekmachines.

 

Wat is het doel van linkbuilding?

Linkbuilding heeft als doel om uw website populair te maken, dit zorgt ervoor dat zoekmachines uw website hoger in de zoekresultaten gaan weergeven. Backlinks zijn links van andere websites naar uw websites. Wanneer je een linkbuilding strategie gebruikt helpt dit je om uw website populairder te maken door middel van meer backlinks te verkrijgen.

Links kan je op verschillende manieren verkrijgen. Voorbeelden hiervan zijn; je kunt je website plaatsen in directories (startpagina’s, overzichtspagina’s), links ruilen met andere websites, Gastbloggen, artikelen schrijven voor een andere websites, het inzetten van social media of het kopen van links.

 

Content plaatsen

De beste manier om backlinks te krijgen is de beste content plaatsen. Zo gaan mensen je content zonder dat het je vraagt delen. Hiernaast kun je natuurlijk zelf mensen benaderen om hen te laten weten dat je goede content hebt: bijvoorbeeld via YouTube of Social Media. Dit is de beste manier omdat Google een voorkeur heeft voor websites met een natuurlijk linkprofiel. 

Een natuurlijk linkprofiel houdt in dat het follow links en no-follow links heeft. Maar ook kwalitatieve links en minder kwalitatieve links en dat uw website al die links op een natuurlijke manier hebben gekregen, als een natuurlijk proces. Misbruik binnen Google met linkbuilding wordt niet gewaardeerd en afgestraft. 

Linkbuilding werk nog steeds in 2021! Experts schatten dat wel een derde je positie bepaald binnen de Google zoekmachine. Het is daarom tegenwoordig nog steeds een must om de beste linkbuilding strategie te hebben!