KENNISBANK

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis software platform van Google voor mensen met een website. Google Analytics word gebruikt om metingen maken van vrijwel alle activiteiten op je website. Door de software wordt het erg overzichtelijk wat er allemaal gebeurd binnen uw website. Het doel hiervan is om een beeld te krijgen van verschillende dingen zoals bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergave. Door dit overzicht zie je perfect wat de herkomst is van je bezoekers, hoe lang bezoekers blijven, waar ze op klikken, op welke pagina ze uw website verlaten en dus ook: welke bezoekers je het meeste opleveren. Door een duidelijk beeld te hebben waar uw kansen kunnen liggen en een gericht plan kun je veel bereiken en een groot effect maken. de informatie van Google Analytics is daarom erg waardevol en biedt geweldige kansen om je conversies te verhogen.

De eerste stap is het zorgen dat je analytics goed zijn ingesteld. Je wil de informatie achterhalen die voor jou website het meest belangrijk is. Hierna kijk je goed naar de data.

Conversie kan verschillende dingen betekenen, voorbeelden hiervan zijn; aankopen van een product, het inschrijven voor een maandelijkse nieuwsbrief of het bezoeken van een bepaalde pagina. Het is zelfs mogelijk om bij een aankoop van een product de omzet te meten met het onderdeel E-commerce. U kunt door dit middel precies een overzicht zien vanuit welke bron bezoekers komen en wat bezoekers opleveren. Voor webshops is het inrichten van E-commerce noodzakelijk.

U kunt ook uw Analytics account koppelen aan uw Google Ads account. Zo kan er onderscheid worden gemaakt tussen de bezoekers die op uw website terecht komen van de organische resultaten en bezoekers die op uw website terecht komen door op uw advertenties te klikken.

Hoe kan ik Google Analytics opzetten?

Het opzetten van een Google Analytics account is erg eenvoudig.

1: Maak een account aan.

2: Voer de code voor Google Analytics op uw website in.

3: Stel uw doelen in om conversies te meten.

4: Stel e-commerce in voor het optimale resultaat.

Meer leren over online marketing? Lees onze kennisbank door!

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail