KENNISBANK

Wat is Bloggen?

Een blog is een website waar nieuwe inhoud wordt gedeeld in de vorm van berichten. De inhoud van deze berichten wordt content genoemd. Een gepubliceerd bericht op een blog heet een blogpost. Nu je de termen omtrent bloggen kent gaan we je er meer over vertellen.

Wanneer je een blog schrijft is de kans groot dat deze relevant is aan actuele omstandigheden. Het is dan ook belangrijk dat wanneer je al je blogposts vermeld op je website de laatste publicatie als eerste wordt getoond. Deze is namelijk het meest relevant voor een bezoeker. 

Verschillende soorten blogs

Zijn er verschillende soorten blogs? Ja zeker! Een blogpost kan een persoonlijke publicatie zijn, de content zal dan de vorm hebben van een dagboek en is gericht op je persoonlijke ervaring. Een blogs kunnen ook specifiek gericht zijn op een bepaald onderwerp, voorbeelden hiervan zijn techniek, mode of een hobby. Daarnaast kunnen blogs verschillende soorten content bevatten. Zo zijn er blogs die volledig uitgeschreven tekst bestaan, blogs die alleen uit foto’s bestaan (fotoblog) of een combinatie hiervan.

Het schrijven van een goede blog

Allereerst dien je gebruik te maken van een CMS (content management systeem) hiermee kan je een website maken waar je jouw blogposts op kunt delen. Er zijn veel verschillende soorten blogposts, het meest gebruikte CMS ter wereld is WordPress. Wanneer de technische kant is opgezet is het tijd om jouw blog te schrijven. Hiervoor hebben wij een aantal tips opgesteld:

  • Bedenk vooraf de structuur van je blog en zorg ervoor dat het overzichtelijk oogt. Maak goed gebruik van tussenkopjes met passende titels. Op deze manier weet een lezer meteen welke informatie waar te vinden is.
  • Houd constant in gedachte wie jouw doelgroep is en pas je schrijfstijl hier op aan. 
  • Bedenk een zoekwoord in google waar je op wilt gevonden en zorg dat deze 2 tot 4% van de totale tekst bevat om extra goed op te vallen in zoekmachines. 
  • Sluit je blog af met een aansporende zin die je lezers laat reageren. Op deze manier ontstaat er interactie met je lezers.

De belangrijkste tip is om lekker veel te bloggen, zoals het engelse gezegde luidt ‘practice makes perfect’.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)