KENNISBANK

Wat is een Online Marketeer?

Een online marketeer is iemand die producten of diensten online in de markt zet. Ze verrichten online werkzaamheden zodat een bedrijf de bedrijfsdoelstellingen kan halen. De online marketeer denkt eerst een strategie uit en gaat vervolgens aan de slag met de online werkzaamheden.

Wat online marketeer betekent

Online marketing is een verzamelterm van alle mogelijk technieken die gebruikt worden om producten en dienst online in de markt te zetten en is voor elk bedrijf onderdeel van de strategie. Oftewel, alle werkzaamheden die op het internet verricht worden om producten en diensten onder de aandacht te brengen van een specifieke doelgroep.

Wat een online marketeer doet

Online marketeers helpen bedrijven bepaalde online doelen te behalen. Als online marketeer ben je daarom verantwoordelijk voor de verbetering van de marktpositie van een bedrijf of product, of voor het creëren van een marktpositie van een bedrijf of product.

Om dit te bereiken wordt er vaak gewerkt met (web)designers, developers en copywriters. Hierbij doen ze onderzoek naar de behoefte van de consument, oftewel hun doelgroep. De inrichting van de online marketing wordt vervolgens hierop aangepast.

Werkzaamheden

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)