Je hebt geen goed website ontwerp nodig.

Dat het bij de ontwikkeling vaak om het ontwerp van de website gaat is een misvatting. Er zijn veel meer aspecten om rekening mee te houden, wanneer je een nieuwe website gaat lanceren. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid van een website! Er is voor bezoekers niets vervelender, dan voortdurend te moeten wachten op het laden van een pagina. Ook de structuur van het menu op je website is belangrijk. Zijn pagina’s snel te vinden? Is het voor bezoekers mogelijk om binnen een paar klikken een bestelling te plaatsen of een offerte aan te vragen? Enzovoorts.

Websites zijn meer dan een fraai ontwerp

Het ontwerp van een website dient als het visitekaartje voor bezoekers. Visitekaartjes worden vaak echter pas uitgedeeld, als iemand weet wat je hen te bieden hebt! Focus daarom niet alleen op het ontwerp van een website, maar kies voor een bredere aanpak. Let bij de lancering van je website bijvoorbeeld ook op de content die je bezoekers biedt. Of kijk naar de samenstelling van pagina’s: draagt de indeling van pagina’s bij aan een hoge conversieratio?

Tips om je website gebruiksvriendelijk te maken

Een hoge conversieratio geeft aan dat bezoekers je product of service waarderen. Evenals dat zij tevreden zijn met je website! Als dit niet het geval zou zijn, zouden ze de website immers al veel eerder hebben verlaten. Hoe zorg je ervoor, dat bezoekers langer op je website blijven hangen en een product of dienst afnemen? Wij geven je een aantal tips!

  • Houd je website “clean”! Zorg dat pagina’s makkelijk te vinden zijn, werk met een los menu en houd pagina’s overzichtelijk.
  • Zorg dat grote lappen tekst vermeden worden of in ieder geval voorzien zijn van een afbeelding of filmpje. Een afbeelding zegt vaak meer dan duizend woorden!
  • Probeer de resolutie van foto’s te optimaliseren. De resolutie mag niet te groot zijn, want dit maakt een website erg traag. Andersom wil je voorkomen dat foto’s wazig worden.
  • Maak je website ook geschikt voor mobiele telefoons en tablets. Veel consumenten shoppen via hun telefoon!

Wil je meer weten over het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van een website? Social Elephant denkt graag met je mee. Vraag ons gerust om advies!

Social Elephant Redactie

Kennis delen is vermenigvuldigen

In ons gratis E-book lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt behalen. Jij wilt toch ook online groeien?