Tip video

Je hebt geen goed website ontwerp nodig.

Websites zijn meer dan een fraai ontwerp

Het ontwerp van een website dient als het visitekaartje voor bezoekers. Visitekaartjes worden vaak echter pas uitgedeeld, als iemand weet wat je hen te bieden hebt! Focus daarom niet alleen op het ontwerp van een website, maar kies voor een bredere aanpak. Let bij de lancering van je website bijvoorbeeld ook op de content die je bezoekers biedt. Of kijk naar de samenstelling van pagina’s: draagt de indeling van pagina’s bij aan een hoge conversieratio?

Tips om je website gebruiksvriendelijk te maken

Een hoge conversieratio geeft aan dat bezoekers je product of service waarderen. Evenals dat zij tevreden zijn met je website! Als dit niet het geval zou zijn, zouden ze de website immers al veel eerder hebben verlaten. Hoe zorg je ervoor, dat bezoekers langer op je website blijven hangen en een product of dienst afnemen? Wij geven je een aantal tips!

  • Houd je website “clean”! Zorg dat pagina’s makkelijk te vinden zijn, werk met een los menu en houd pagina’s overzichtelijk.
  • Zorg dat grote lappen tekst vermeden worden of in ieder geval voorzien zijn van een afbeelding of filmpje. Een afbeelding zegt vaak meer dan duizend woorden!
  • Probeer de resolutie van foto’s te optimaliseren. De resolutie mag niet te groot zijn, want dit maakt een website erg traag. Andersom wil je voorkomen dat foto’s wazig worden.
  • Maak je website ook geschikt voor mobiele telefoons en tablets. Veel consumenten shoppen via hun telefoon!

Wil je meer weten over het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van een website? Social Elephant denkt graag met je mee. Vraag ons gerust om advies!

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail