Tip video

Aanmelden bij Google Webmasters

In dit blog leggen wij uit hoe je een account kan aanmaken, je website aan kunt melden en je website laten verifiëren door Google.


Account aanmaken

Om een account te maken bij Google Webmasters moet je naar deze website gaan: https://www.google.nl/intl/nl/webmasters/#?modal_active=none . Voordat je dat gaat doen, wil ik nog even wat vertellen over Google Webmasters.

Heb je al een Analytics account? Gebruik dan dit account om je aan te melden om gemakkelijk Analytics & Google Webmasters te koppelen met elkaar.


Website aanmelden

Wanneer je account is aangemeld word je doorverwezen naar: https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl . Hier kan je jouw website aanmelden bij Google Webmasters. Om een site toe te voegen klik je op de button “site toevoegen”, vervolgens vul je de URL in & je website is toegevoegd.


Website verifiëren

Voordat je de gegevens kan bekijken, moet je de website verifiëren om te bewijzen dat je een geautoriseerde vertegenwoordiger bent. Er zijn meerdere manieren mogelijk om je website te verifiëren, maar de simpelste manier is:

Ga naar de algemene instellingen van de plug-in Yoast. Klik vervolgens op het kopje webmaster tools. Ga weer terug naar Google Webmasters , klik op HTML-tag. Er komt een tekst naar voren met een HTML-tag. Kopieer de HTML tag & ga weer terug naar de Webmaster tools in Yoast. Plak de HTML-tag bij de regel van Google Search Console.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)