ARTIKEL

Voordelen Social Media voor uw organisatie

De Kracht van Social Media zit in de communicatie en de interactie met andere collega’s,  (potentiële) partners, (potentiële) klanten en leveranciers. Meedoen met Social Media kost dan ook tijd! Voordat u uw kostbare tijd investeert wilt u weten welke voordelen uw organisatie met Social Media kan behalen. Hierbij een greep uit de voordelen:

1. Promotie

Indien u de juiste stappen zet is Social Media uitermate geschikt om uw organisatie te promoten en (potentiele) klanten kennis te laten maken met uw producten en diensten. U bereikt een grote en misschien nieuwe doelgroep.

2. Toename website bezoekers

Door het plaatsen van links naar (nieuwe) content op uw website kunt u gemakkelijk een toename van het verkeer naar uw website bewerkstelligen (SEO/SEM).

3. Genereer leads en verkopen

Door waardevolle content te delen kunt u uw organisatie onderscheiden, verbetert u uw merkbeleving en ontwikkelt connecties. Doe dit op een slimme manier en u zult leads genereren en uw verkoop verhogen.

4. Marktonderzoek

In contact treden met potentiele klanten was nog nooit zo makkelijk. Social Media levert u snelle, betrouwbare en goedkope onderzoeksresultaten. Uiteraard dient uw wel de juiste vragen te stellen.

5. Brand monitoring

Door gebruik te maken van de juiste tools (bv. HootsuiteSocialmentions) kunt u eenvoudig achterhalen wat er over uw organisatie wordt gezegd. Uiteraard geld ook hier weer dat het draait om de interactie. Reageren op vragen en inspelen op behoeften die u bij uw doelgroep signaleert, daar gaat het om! Doordat u de behoefte en het gedrag van uw doelgroep in kaart krijgt kunt u nieuwe product markt combinaties vinden die u eerst niet zag. Op deze manier kan Social Media veel geld opleveren.

Wilt u deze voordelen behalen, bedenkt u zich dan wel dat dit niet vanzelf gaat. U moet de Social Media kritisch uitkiezen en goed toepassen. Wat goed is hangt af van uw product of dienst, uw bedrijf en de doelstelling en doelgroep.

Het onderstaand model laat zien dat een doordachte strategie belangrijk is voor het behalen van de bovenstaande voordelen:

Social media ijsberg

Indien u zorgt voor een degelijke Social Media strategie, dan zijn bovengenoemde voorden voor u binnen handbereik en zal Social Media een enorme impact hebben op het succes van uw organisatie.

Artikelen over het opstellen van een Social Media strategie:

Social Media Business to Business
(stappenplan voor het opstellen van uw Social Media strategie)

Grip op Social Media
(Model voor het invullen van uw Social Media strategie)

Social media strategie

Meer artikelen

Download gratis het Thought Leader e-book

De #1 in jouw markt!  Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de nummer 1 in jouw markt wordt.

Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!

Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)