KENNISBANK

Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

Als je een website of webshop hebt is het belangrijk om hoog in de zoekmachine te scoren om zo meer bezoekers naar je website te krijgen. Dit process wordt zoekmachine optimalisatie genoemd. Maar hoe werkt dit nou precies?

 

Vindbaarheid

Het is vandaag de dag ondenkbaar om geen webshop te hebben te hebben naast een fysieke winkel. Voor een webshop is de online vindbaarheid enorm belangrijk om te kunnen blijven bestaan. Want je hebt simpelweg geen klanten als je niet vindbaar bent voor de doelgroep. Met zoekmachine optimalisatie (SEO) kan je ervoor zorgen dat vindbaar bent in google

 

Zoekmachine optimalisatie draait om een aantal dingen:

 

1. Onderzoek
Voordat SEO kan doen is het noodzakelijk een zoekwoorden onderzoek te doen. Je wilt precies weten waar je doelgroep naar zoekt zodat je hier slim op in kan spelen. 

 

2. Technische optimalisatie
Bij een technische optimalisatie wordt de prestatie van je website verbeterd. Hierdoor kan de zoekmachine, de website sneller doorlopen en wordt de website gebruiksvriendelijker voor bezoekers. 

 

3. Teksten
Op basis van het zoekwoorden onderzoek wordt bepaald welke teksten er nodig zijn. Als er kwalitatieve teksten op de website komen te staan kan de zoekmachine goed inzien waar de website in zijn geheel over gaat.

 

4. Backlinks
Ook is het belangrijk backlinks te krijgen van andere websites te krijgen. Google beoordeeld je webpagina op de waarde van je content op je pagina. Een van de manieren waarop google dit detecteert is door middel van backlinks (een verwijzing naar jouw website van een derde partij). Google gaat ervan uit dat de link verwijst naar nuttige informatie voor de lezer.

 

5. Onderhoud
Zoekmachine optimalisatie is een constant proces. Onderhoud is daarom enorm belangrijk. Om nieuwe teksten te ontwikkelen en plaatsen, de website te optimaliseren en meer backlinks te ontwikkelen.

 

Met zoekmachine optimalisatie kan je in principe zelf aan de slag. Als je het goed wil doen, adviseren we om het door expert te laten doen. Hoewel het misschien makkelijk lijkt, kan dit in de praktijk erg tegen vallen. Voor elk onderdeel moet je weten wat je doet. Hoewel er op internet veel boeken en cursussen verkrijgbaar zijn, is het maar de vraag of je er tijd vrij voor wilt maken. 

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail