KENNISBANK

Wat is SEO Copywriting?

SEO copywriting is het schrijven van webteksten die zowel voor de websitebezoeker als zoekmachines begrijpelijk zijn en stimuleren tot actie. Deze teksten worden geschreven door een SEO copywriter. Dit kan je natuurlijk ook gewoon zelf leren.

 

Hoe begin je met SEO copywriting?

Voordat je begint met SEO copywriting is het belangrijk om te achterhalen waar de teksten over moeten gaan en welke zoektermen hier in moeten komen. Dit kan je doen met een zoekwoordenonderzoek. Hierin wordt duidelijk waar de doelgroep naar zoekt waardoor je hier op in kan spelen. 

Als je eenmaal een lijst hebt gemaakt met zoektermen waarmee de doelgroep naar een specifiek product of dienst zoekt. Krijg je een beeld waar de kansen liggen voor de SEO strategie. 

 

Het schrijven van SEO teksten

Als het duidelijk is waar de doelgroep naar op zoek is, kan je de zoektermen verwerken in een overtuigende tekst. Het is hierbij alleen niet de bedoeling dat je de zoekwoorden zo vaak mogelijk in deze teksten moet verwerken. Dit kan eigenlijk negatief effect hebben op je uiteindelijke SEO positie.

Probeer dus echt te voorkomen dan een bepaald zoekwoord te veel in een tekst word gebruik. Onder online marketing wordt dit keyword spam genoemd. Het zorgt ervoor dat de tekst niet lekker meer leest waardoor Google je hier ook op afgerekend. Je moet dus proberen de zoektermen in een tekst te verwerken zonder dat het het de kwaliteit van de tekst beïnvloed. Je moet hier zelf een balans in zien te vinden. 

Je kiest dus eerst de zoekwoorden die relevant zijn voor jouw doelgroep. Daarna schrijf je een tekst waarin deze woorden zijn verwerkt en die duidelijk is voor de lezer. Het is belangrijk om voor het schrijven van de tekst de doelstelling van de tekst te bepalen. Dit doe je door jezelf de vraag te stellen: Wat wil ik dat de lezer doet na het lezen van mijn tekst? Voor ons is dat bijvoorbeeld dat je ons vraagt je SEO copywriting te doen.

 

SEO copywriting uitbesteden?

Weet je niet hoe je SEO teksten moet schrijven of is het niet jouw ding? Wel die van ons! Social Elephant is al jaren specialist in het schrijven van goede webteksten. Onze klanten variëren van klein tot groot en we weten zeker dat we ook voor jou wat kunnen betekenen!

Neem daarom nu contact met ons op!

Download gratis het Thought Leader e-book

De #1 in jouw markt!  Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de nummer 1 in jouw markt wordt.

Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!

Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)