Wat is Search Engine Optimization?

Search Engine Optimization wordt meestal afgekort door het woord SEO. In het nederlands zeggen we ook wel ‘’zoekmachine optimalisatie’’. Bij SEO gaat het om het verbeteren van de positie in de zoekmachine. Dit is over het algemeen Google. Alle technieken die je kan toepassen om de positie in de zoekmachine te verbeteren vallen onder search engine optimization.

 

Wat kan search engine optimization voor mijn betekenen?

Als je een eigen bedrijf hebt wil je natuurlijk vindbaar zijn voor je doelgroep. Je wilt dat zoveel mogelijk mensen jouw bedrijf zo snel mogelijk jouw kunnen vinden om bepaalde diensten of producten af te nemen. 

De reden dat SEO hier een belangrijke rol in speelt, is omdat de meeste mensen eerst googelen naar een bepaald product of dienst voordat ze op je website terechtkomen. 

Aangezien de meeste mensen alleen op een van de eerste zoekresultaten klikken, is het dus enorm belangrijk om hier zo hoog mogelijk in te scoren. 

 

Hoe bepaalt Google de posities ?

Google zorgt altijd dat er relevante content wordt getoond aan de zoekopdracht van de gebruiker. Als de content op jouw website de beste overeenkomst heeft op een bepaalde zoekterm. Krijgt jouw website een hoge positie in de zoekmachine. En dit is natuurlijk wat je wilt!

Met SEO perfectioneer je eigenlijk gaandeweg je website, zodat je het meeste verkeer naar je website krijgt.