Wat is online marketing?

Online marketing of internetmarketing is een vorm van het promoten van diensten of producten met behulp van (middelen op) het internet.

Er zijn eindeloos veel soorten online marketing. En net als het internet zelf blijven deze vormen constant groeien. Een aantal voorbeelden zijn:

    • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
    • Social media marketing
    • E-mail marketing en nieuwsbrieven
    • Video marketing
    • Webshops en e-commerce

Waarom moet ik online marketing gebruiken

Reclame maken via internet is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste manieren van marketen, maar waarom is dit zo? Wat maakt deze manier van marketing zo belangrijk voor bedrijven?
Het antwoord op deze vraag ligt verborgen in een aantal aspecten. Allereerst is heden ten daags iedere doelgroep geïntroduceerd met internet, wat het in principe voor elk bedrijf mogelijk maakt om haar doelgroep online te benaderen. Daarnaast behaalt online marketing, indien goed ingezet, een groot bereik en vallen resultaten ten allen tijden te monitoren. Als laatst kan online marketing, meer als traditionele marketing, zorgen voor een langdurig en versterkte binding met de klant. Steeds meer kunnen klanten gesprekken voeren met bedrijven, wat bedrijven de mogelijkheid biedt om dichter bij haar klant komen te staan.

Online marketing strategie

Sommige mensen zullen je vertellen dat online marketing gaat over het hebben van een mooie website, anderen zullen beweren dat SEO alles is wat je qua online marketing moet doen en weer anderen zullen beweren dat social media marketing het meest belangrijk is. Maar wat is correct?
Geen van de bovenstaande beweringen is correct. Online marketing kent vele verschillende manieren die veelal het beste werken wanneer ze elkaar ondersteunen. Wat je als bedrijf dus echt nodig hebt is een marketing strategie waarin staat beschreven hoe je al deze kanalen goed op elkaar laat aansluiten. Social Elephant kan je helpen met het formuleren van deze strategie. Neem vandaag nog contact met ons op.