Wat is content marketing?

Content marketing is een manier van marketing (vaak gericht op branding) waarbij ‘content’ wordt gemaakt en verspreid. Deze content kan verschillen tussen tekstuele content, video content of audio content en heeft als doel veelal het bieden van relevante informatie voor de doelgroep. Voorbeelden van content marketing zijn:
– Blogposts
– YouTube posts
– Facebook berichten
– Instagram foto’s/ video’s

Waarom is content marketing belangrijk?

Middels het verspreiden van zinvolle informatie voor je doelgroep bied je een meerwaarde voor je klant en zal deze sneller in staat zijn om te binden met jouw bedrijf of merk. Voor het opbouwen van een relatie met de klant en dit uiteindelijk om te kunnen zetten naar winstgevend klant gedrag is content marketing zodoende een uiterst belangrijk middel.

Hoe kan ik content marketing inzetten?

Content marketing kent vele vormen. Het is belangrijk om binnen je marketing strategie ruimte open te houden voor content marketing via bijvoorbeeld het bijhouden van een blog, het delen van relevante informatie op sociale media en het verspreiden van foto’s en filmpjes. Wil je weten waar content marketing kansen voor jouw bedrijf ligt? Wij van Social Elephant kunnen je helpen met het bekijken van jouw online positie en kansen voor het implementeren van content marketing. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gesprek.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail