Tip video

Waarom Social Media?

Het einde van de huidige marketing

De traditionele manier van marketing  loopt op zijn eind. De klant is uit het oog verloren en dat wordt niet langer geaccepteerd.  Het economische model waarin welvaart en hebzucht centraal staan verschuift naar een sociaal-economisch model waarin welzijn en idealen centraal staan. Social Media biedt u de mogelijkheid om op deze verschuiving in te spelen.

Bepaal uw ideaal

Zet de behoefte van uw (potentiele) klanten centraal. Vraag uzelf af wat uw organisatie bijdraagt aan de samenleving? Welke toegevoegde waarde bieden uw diensten en producten de samenleving? Met andere woorden bepaal uw ideaal.

Social Media is niet de plek waar u met veel geld, de grootste plek in het hoofd van uw klant kan kopen, maar de plek om vanuit ideaal een plek in het hart van uw klanten te verdienen. Pas als u uw in plaats van volgers ambassadeurs van uw bedrijf creëert heeft Social Media effect.

Waarom levert Social Media u iets op?

Wanneer u een ‘’sociale relatie’’ met uw klant opbouwt biedt dit de volgende kansen:

Co-creatie

Klanten vragen om mee te denken over de ontwikkeling van een nieuw product of dienst. Voor sommige bedrijven is het zelfs gelukt om de R&D kosten van het bedrijf drastisch te verlagen.

Ambassadeurs door Sociale interactie

Door Sociaal met klanten om te gaan veranderen deze in ambassadeurs voor uw bedrijf. Ambassadeurs zijn mensen die het bedrijf in hun hart dragen en het bedrijf uitdragen naar familie, vrienden, kenissen.

Kennis opdoen

Het gericht opdoen van kennis doordat bepaalde groepen en of blogs specifieke kennis delen. Daarnaast kunt u door middel van polls en discussies waardevolle inzichten van uw klanten verkrijgen.

Werven van personeel

Het vinden van nieuw personeel.

Genereren van traffic

Website bezoekers regelen doordat uw social media profielen u helpen vindbaar te worden in de zoekmachine. Daarnaast zullen bezoekers ook direct naar uw website gaan.

Waarom gebruikt u Social Media?
laat een reactie achter. wij zijn erg benieuwd naar uw ervaring!


Wilt u weten wat Social Media u op kan leveren?

Meer informatie OF Neem contact op


Lees ook:

Grip op Social Media
Social Media business to business
Social Media Scan

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail