Tip video

Voet-tussen-de-deur-techniek – Dinsdag Tip 2

Wij willen bedrijven laten groeien. Dat is de reden dat Nico van der Zaan, oprichter en eigenaar van Social Elephant, elke dinsdag marketingtips met jou deelt om je verder te helpen met jouw onderneming.

Vandaag bespreekt Nico waardevolle tips over hoe de voet-tussen-de-deur-techniek jou kan helpen om meer omzet te behalen.

Het valt op dat veel business-to-business bedrijven grote orders hebben. Vaak willen ze deze in één keer verkopen aan de klant. Maar dit werkt niet zo goed, want men doet niet zomaar een grote aankoop. Het is dus ontzettend belangrijk om eerst je voet tussen de deur te krijgen bij jouw potentiële klanten. Een businesscoach zei ooit ‘Een eend voor je een brood niet in één keer, een eend voer je een brood in stukjes. Zo werkt het ook binnen jouw verkoopproces.

Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat mensen eerder ingaan op een klein verzoek dan op een groot verzoek. Vervolgens kom je later terug op het grote verzoek, en omdat men het kleine verzoek dan al heeft geaccepteerd, is de stap om het grote verzoek te accepteren een stuk kleiner.

Zorg ervoor dat je in je verkoopproces een sessie aanbiedt om het probleem van de klant te verdiepen. Jij weet immers de oplossing voor het probleem van jouw klant. Door zo’n sessie in te plannen kunnen beide partijen aan elkaar wennen en win je langzamerhand het vertrouwen van de klant.

Als je eenmaal het vertrouwen hebt gewonnen van de klant, door middel van de voet-tussen-de-deur-techniek, kan je de gehele oplossing verkopen aan de klant.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail