Tip video

Een veelvoorkomende fout bij online positionering

Ten grondslag aan een online marketing strategie ligt een gedegen positionering van je bedrijf. Waar staat je bedrijf voor? Wat is de zogenaamde ‘ziel’ van je bedrijf? Binnen deze positionering worden nogal eens (dezelfde) fouten gemaakt

Optimaliseer je online positionering

 1. Onderzoek eerst het zoekgedrag van je klant
  Bedrijven besteden dikwijls veel tijd aan een eigen identiteit. Het is belangrijk voor je webdesign, content en marketing strategie. Toch zien we dat er nog veel fouten worden gemaakt in het proces van een positionering. Een van de meest gemaakte fout hierbij is het weglaten van het daadwerkelijke zoekgedrag van de klant. Dit is echter juist de basis van een goede positionering. Het is voor bedrijven dan ook van belang dat de positionering wordt aangepast op het zoekgedrag van de klant.
 2. Pas je content aan
  Wanneer je het zoekgedrag van je klant in kaart hebt gebracht is het belangrijk dat je hier ook daadwerkelijk vindbaar op wordt. Door de content van je website aan te passen op het zoekgedrag van de klant kun je de vindbaarheid voor je doelgroep optimaliseren.
 3. Het volledige pakket
  Als laatst is het van belang om de positionering op basis van de wensen van de klant in alle (online) uitingen door te voeren. Naast de content moet dus ook het website design en de online marketing strategie hierop worden aangepast.

Positioneren? Hoe doe je dat?

Een goede positionering staat of valt met een goede analyse. Om een gedegen beeld te schetsen van de klantwensen moeten de volgende analyses in kaart worden gebracht:

 • Doelgroep analyse (wie is mijn doelgroep en waar bevindt deze zich?)
 • Concurrentie analyse (wie zijn mijn online concurrenten?)
 • Zoekwoorden analyse (welke zoekwoorden gebruikt mijn doelgroep in de zoekmachines?)

Daarnaast kun je de vindbaarheid van je bedrijf optimaliseren door SEO, het plaatsen van online blogs, social media marketing en online marktplaatsen.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)