Tips voor website design: gebruik een witte achtergrond!

Een zwarte achtergrond met daarop een donkerblauwe tekst leest bijzonder onprettig. Net zoals een website met een grote achtergrondfoto en witte tekst, een felrode achtergrond met zwarte letters, enzovoorts. Niet alleen levert het je hoofdpijn op, ook zal je een website al snel verlaten. Voorkom, dat zo’n situatie zich op je eigen website voordoet! Je wilt immers dat potentiële klanten blijven hangen, een dienst afnemen of een offerte aanvragen. Laat die felle kleuren en mooie foto’s zitten; kies voor een witte achtergrond!

Een witte achtergrond is populairder dan je denkt

Vaak wordt een witte achtergrond al snel als saai of formeel beschouwd. Zeker bij een hippe webwinkel of persoonlijke blog verwacht men een fel kleurtje op de achtergrond, toch? Nee, is hierop ons antwoord! Er zijn verschillende grote partijen, die met een witte achtergrond werken. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Wehkamp, Coolblue, Bol.com, Nu.nl en Google! Vergelijk het met een tekst op papier. Hierbij gebruik je normaliter ook een witte achtergrond in combinatie met een zwarte tekst. Het contrast zorgt dat de tekst opvalt, wat precies hetgeen is je wilt bereiken met de pagina’s van je website. Klanten zijn niet geïnteresseerd in je achtergrond, maar in de content die je hen te bieden hebt.

Tips voor een gebruiksvriendelijke vormgeving

Naast de keuze voor een witte achtergrond met zwarte tekst, zijn er verschillende andere tips die we je kunnen geven.

  • Kijk nog eens kritisch naar de structuur van je menu! Probeer het aantal submenu’s te minimaliseren om je website overzichtelijk te houden.
  • Kun je grote lappen tekst inkorten door een plaatje of een korte video te gebruiken? Men vindt het makkelijker om een video te bekijken, dan een tekst te lezen.
  • Heb je de producten van je webwinkel over verschillende categorieën gesorteerd? Het maak het voor klanten makkelijker om binnen een paar klikken het gewenste product te vinden.

Een website optimaliseren naar de wensen van potentiële klanten is niet makkelijk. Schakel je eigen emoties en smaak tijdelijk uit en probeer je in te leven in een klant. Social Elephant helpt je hier graag bij. 

Social Elephant Redactie

Kennis delen is vermenigvuldigen

In ons gratis E-book lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt behalen. Jij wilt toch ook online groeien?