Tip video

Tip-video: Website verhuizing

Je website verhuizen? Houd dan hier rekening mee

In de maandelijkse video- en blogreeks ‘tip van de maand’, geven we tips over belangrijke zaken en ontwikkelingen binnen de online marketing. Zo blijf jij up-to-date en kun je, gewapend met kennis, je concurrentie voorblijven. In dit blog gaan we in op de risico’s die komen kijken bij het migreren van een website, en wat je kunt doen om deze te voorkomen.

Contentmigratie is het overzetten van content vanuit je oude site naar een nieuwe omgeving. We zien vaak dat er fouten worden gemaakt bij de migratie van website. Te vaak. En eerlijk is eerlijk, bij het migreren van een website komen ook veel gevaren kijken. Toch is het niet gewenst dat jouw bedrijf inkomsten misloopt door fouten die voorkomen hadden kunnen worden. Daarom geven we je hierbij wat handvatten om je te kunnen wapenen tegen de gevaren die op de loer liggen bij een dergelijke verhuizing.

The facts: waar het, vaak onbedoeld, fout gaat 
Na een dosis ervaring opgebouwd te hebben gedurende de afgelopen jaren, weten we intussen waar we over praten als we het over migratieproblemen hebben. Het behouden van je rankingpositie in de zoekmachines heeft prioriteit, maar gaat snel mis. Om je alle saaie details te besparen hebben we een top drie gemaakt van belangrijkste punten om op te letten om een veilige, stressloze verhuizing mogelijk te maken. 

         1. Laat je URL-paden bewandelbaar voor zoekmachines
         Belangrijk hierbij is dat alle URL’s hetzelfde blijven, of worden doorverwezen naar de nieuwe URL’s. Als dit niet gebeurt, begroeien als het ware je aangelegde paden in Google dicht. Google is               niet meer in staat deze paden te bewandelen, wat resulteert in een onnodige daling in ranking. En het kwijtraken van je zoekmachinepositie, dat kan wel eens leiden tot grote verliezen van             inkomsten en aantal bezoekers.

  1. Stick to your roots
    Als je een Nederlandse website hebt, voor Nederlandse bezoekers, zorg dan dat je hosting ook in Nederland geregeld wordt. Internationale hosting providers zijn vaak goedkoper en worden daarom nogal eens als aantrekkelijke partner gezien. Kijk hier echter mee uit. De kosten die je hierop bespaart kan in het niet vallen met de inkomsten die je misloopt als jouw zoekmachine positie in Nederland daalt. Verder kan een internationale partner zeker grote gevolgen hebben voor je Nederlandse ranking.
  1. Onderzoek groeikansen en optimaliseer je content 
    Nu je hebt gekozen voor een nieuwe omgeving voor je content, is het geen slecht idee om ook de content zelf onder de loep te nemen. Doe onderzoek naar relevante zoekwoorden. Komen deze woorden terug in je content? En hoe zit het met de analytics van de content? Is alles optimaal SEO? Wanneer je content SEO-proof is, kun je met een gerust hart verder gaan met de verhuizing hiervan.


Ook voor contentmigratie geldt: een goede verdieping is het halve werk

Het is dus erg belangrijk om je goed te laten begeleiden bij jouw websitemigratie. Ga je het toch alleen aan? Houd dan goed rekening met bovengenoemde punten. Vergaar zoveel mogelijk kennis over de do’s en dont’s van contentmigratie en ga aan de slag! Mocht je nou zelf aan de slag gaan of midden in een migratie zitten en hulp nodig hebben, give us a call!

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)