Tip video

Tip-video: Spreid je online kansen

Een sterkere online positie behalen? Spreid je online kansen

In de maandelijkse video- en blogreeks ‘tip van de maand’ geven we tips over belangrijke zaken en ontwikkelingen binnen online marketing. Zo blijf jij up-to-date en kun jij, gewapend met kennis, de concurrentie voorblijven. In dit blog gaan we in op een belangrijke tip om je online positie te versterken: gebruik een middelenmix.

In de video wordt al het voorbeeld genoemd van de webshop die het gros van zijn verkeer te danken had aan ‘oneerlijke’ backlinks. Op het moment dat de zoekmachine doorzag dat deze backlinks niet op een eerlijke manier verkregen waren, kelderde de ranking van de webshop, waardoor het merendeel van de bezoekers verloren ging. De webshop verloor hierdoor een groot deel de omzet. Hadden zij een mix aan online kanalen en middelen gebruikt om tot  bezoekers te komen, dan hadden zij niet afhankelijk geweest van één middel/kanaal en had dit voorkomen kunnen worden.

Klinkt al interessant, maar wat zijn backlinks precies?

Backlinks zijn de verwijzingen van andere webpagina’s naar jouw eigen site. Dit is een belangrijke factor voor het verhogen van het aantal bezoekers en de zoekmachine ranking. Sommige websites maken gebruik van een hack voor de backlinks om zo het verkeer naar hun site te vergroten. Zo betalen ze bijvoorbeeld voor backlinks, of doen ze aan ruildiensten met andere sites. De zoekmachine ranking wordt echter steeds geupdate, zodat eventuele ‘hacks’ als bovengenoemde voorkomen worden.

Backlinks zijn dus belangrijk. Wat kan ik nog meer doen om mijn positie te versterken?

Het is belangrijk om actief aanwezig te zijn op verschillende kanalen. Denk aan een Facebook pagina, een Twitter account, een Instagram page en een YouTube kanaal. Jouw aanwezigheid op deze pagina’s zal je positie al versterken. Maar alleen aanwezigheid is niet genoeg. Actief content plaatsen, het laten kruisen van de pagina’s – door bijvoorbeeld content van het ene platform te delen op het andere – en het koppelen van de pagina’s aan je website en nieuwsbrief zijn essentieel voor het versterken van je positie en het verhogen van je ranking.

Kortom: behoefte aan een sterkere online positie? Verspreid jouw middelen

Hoe beter jij je online marketing voor elkaar hebt, hoe meer leads jij genereert en des te belangrijker het is om jouw middelenmix te verspreiden. Zo zul jij nooit eindigen als de webshop uit de eerste alinea!

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail