Tip video

Stop met het vertellen van valse verhalen.

Hoe kun je er in een drukke marketingwereld voor zorgen dat jouw bedrijf opvalt?

Dit doe je door een belangrijk onderdeel van de aandacht van de consument te betrekken: emotie.
Emotionele marketing wordt meestal aangeboden door middel van een unieke emotie, zoals geluk, verdriet, woede of angst, om een reactie van de consument op te wekken.
Het is dus belangrijk om mensen te raken. En mensen raak je alleen maar vanuit het hart. Blijf dus altijd ethisch en vertel geen valse verhalen. Op het einde wint eerlijkheid het altijd.

Een aantal manieren om mensen te raken:

1.    Zorg voor een goede eerste indruk

Een eerste indruk maak je maar één keer. Als persoon, maar ook als bedrijf. Als jouw eerste indruk goed is, heb je direct een streepje voor op diegenen die een slechte eerste indruk achterlaten. Een positieve eerste indruk laat je achter met een herkenbare huisstijl, persoonlijke communicatie, doen wat je belooft en het leveren van kwaliteit. Klinkt simpel, maar soms makkelijker gezegd dan gedaan.

2.    Storytelling

Wil je mensen raken én ze iets laten onthouden? Dan is het zaak om jouw publiek onderdeel van het verhaal te laten worden. De ideale manier is storytelling. Dit kan door middel van blogs, maar ook door video marketing te gebruiken blijf je top of mind (onthouden worden) én kun je jouw doelgroep raken met jouw boodschap.

Verhalen en storytelling betrekken het onderbewustzijn van de consument en creëren een emotionele band met jouw merk

Let op: onderschat je publiek nooit!

3.  Social proof

Zoals eerder al aangekaart – social proof is anno 2019 essentieel. Een website zonder foto’s, 0 klantenreviews of een ontbrekend telefoonnummer? Weinig kans dat je jouw doelgroep weet te raken. Bedrijven die de nadruk leggen op social proof zeggen eigenlijk ‘vertrouw ons, anderen doen het ook’. Bij klanten roept dat de volgende reactie op: ‘als anderen hen vertrouwen, kan het vast geen kwaad’!  Social proof is er in verschillende vormen:

Klant cases, klantbeoordelingen, bedrijfslogo’s of foto’s en video’s van jou/jouw team.

Wanneer je klanten écht weet te raken met jouw marketing uitingen, zullen ze laaiend enthousiast worden. Mensen kunnen zo enorm gepassioneerd raken door merken dat ze de logo’s op hun borst dragen of ze zelfs op hun lichaam tatoeëren. En niet te vergeten: hun vrienden en collega’s vertellen over hun positieve ervaring met jouw merk.

 Ben jij benieuwd hoe jij jouw (potentiële) klanten kunt raken met jouw verhaal? Laat het ons gerust weten. Bij Social Elephant staan we voor je klaar om jou te helpen!

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)