Social media bestaat niet.

Social media bestaat niet? Nee! Wij korten social media vaak af tot media, omdat ieder medium van zichzelf al social is. Je praat immers niet tegen een pagina op Facebook of een profiel op Instagram. Tijdens je activiteiten op social media communiceer je met mensen, die op basis van je input een reactie kunnen geven. Probeer ook je bedrijfspagina’s social in te richten, door ze persoonlijker te maken. Laat bezoekers het idee hebben dat ze met een mens communiceren, in plaats van met een bedrijf!

Persoonlijke bedrijfspagina’s voor jouw organisatie

Steeds meer bedrijven zijn actief op social media. Het is een gemiste kans, wanneer je niet meegaat met deze trend. Social media maken het mogelijk om een veel groter publiek te bereiken dan je voorheen bereikte via je website. Enerzijds door advertentieruimte te kopen op social media of social influencers te benaderen. Anderzijds doordat potentiële klanten de mogelijkheid hebben om je via social media te benaderen. Ze kunnen je een vraag stellen via Facebook Messenger of Twitter, ze kunnen een recensie op je pagina achterlaten voor andere geïnteresseerde consumenten, enzovoorts.

Mogelijkheden om je social media te personaliseren

Het is niet altijd even gemakkelijk om je pagina’s op social media persoonlijker te maken als bedrijf. Voor het ene bedrijf zal dit lastiger zijn, dan voor het andere. Bij een advocatenkantoor is het bijvoorbeeld een hele uitdaging om een pagina persoonlijk en wellicht een tikkeltje informeel te maken. Daar waar dit bij een hippe webshop al snel makkelijker zal zijn! We geven je graag een aantal tips:

  • Geef mensen de mogelijkheid om vragen te stellen en zorg dat zij binnen een korte tijd antwoord krijgen (tijdens kantoortijden).
  • Vraag mensen om hun mening, of zoek op een andere manier de interactie met potentiële klanten op.
  • Voeg regelmatig foto’s toe aan je pagina’s op social media. Niet alleen van producten of diensten, maar bijvoorbeeld ook van zakelijke events die je bezoekt.

Wil je hulp bij het personaliseren van je pagina’s op social media? Neem wat ideeën over van de pagina’s van Social Elephant of benader ons voor persoonlijk advies.

Social Elephant Redactie

Kennis delen is vermenigvuldigen

In ons gratis E-book lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt behalen. Jij wilt toch ook online groeien?