Tip video

Probeer niet te verkopen, maar bied een klant waarde.

Creëer waarde voor bezoekers van je website

Een dergelijke aanpak zou je ook op je eigen website kunnen toepassen. Richt de website niet in om producten te verkopen, maar om bezoekers waarde te bieden. Zorg dat een bezoeker niet alleen producten of diensten voorgeschoteld krijgt, maar bied de bezoeker ook waardevolle, extra content. Geef bijvoorbeeld tips over het gebruik van bepaalde producten of diensten. Introduceer nieuwe concepten waar een bezoeker iets aan heeft. Wanneer een bezoeker merkt dat je waarde toevoegt, is de kans veel groter dat deze bezoeker een dienst of product bij je afneemt.

Toon je kennis door waarde te bieden aan klanten

Het feit dat je waarde aan klanten biedt vergroot niet alleen de kans op de verkoop van producten of diensten. Het toont ook je expertise binnen een bepaald vakgebied! Evenals dat het ertoe kan leiden dat bezoekers je website zullen delen met anderen. De kans dat dit gebeurt als je producten enkel verkoopt, is aanzienlijk kleiner.

Waarde bieden aan bezoekers van je website

  • Bouw aan blog met interessante berichten over nieuwe trends of relatief onbekende concepten binnen je vakgebied.
  • Bied bezoekers een nieuwsbrief aan, waarin je deze blogberichten met ze kunt delen en ze extra content kunt bieden.
  • Combineer producten of diensten met een uitgebreide omschrijving. Waarom zou een bezoeker een product of dienst af moeten nemen? Niet omdat het product beter is dan dat van de concurrent, maar omdat het een bepaalde waarde biedt. Benoem deze waarde!

Breng de waarde die jij bezoekers kunt bieden in kaart en zoek naar mogelijkheden om dit kenbaar te maken aan potentiële klanten. Social Elephant helpt je hier graag bij!

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)