Tip video

Lokale vindbaarheid verbeteren

Zoekmachine optimalisatie is niet meer weg te denken van het internet en is van essentieel belang voor de vindbaarheid van jouw website. Er is echter een ‘vergeten’ kant van SEO, de lokale SEO, Zoekmachine optimalisatie op een specifieke geografische locatie. Uit onderzoek is gebleken dat 1 van de 3 zoekopdrachten lokaal georiënteerd is.


Wat houdt lokale SEO in?

Het is voor lokale SEO noodzakelijk om te laten zien wat je doet, wie je bent & waar je gevestigd bent. De kunst is om dit zo goed mogelijk over te laten komen bij Google. Wanneer je jouw pagina’s niet optimaliseerd voor de zoekmachines, zullen deze heel laag scoren & is de kans groot dat je niet op de eerste pagina terechtkomt. Dit kan weer leiden tot een minder klanten voor jou & meer klanten voor de concurrent.


Website optimalisatie voor de lokale vindbaarheid

Door de toenemende mate van lokaal zoekverkeer is het belangrijk om te weten hoe je je website kunt optimaliseren voor de lokale SEO.

Contactgegevens

Het is van belang om je contactgegevens consistent door te voeren in de website. Je wilt namelijk niet dat het verwarrend overkomt op Google. Het is aan te raden om de contactgegevens in de footer te plaatsen zodat die op iedere pagina terugkomt.

Meta Title

De Meta Title behoort tot een van de belangrijkste SEO componenten van een website. De woorden die daar in gebruikt worden geven een erg sterk signaal af naar Google en de zoeker.

Meta description

Een meta description is niet van belang om goed te ranken in de zoekmachines, maar zijn van extreem belang om een hoge CTR te verwezenlijken. Als je aangeeft wat de zoeker kan verwachten en afsluit met een goede call to action, is de kans groter dat de zoeker op jouw website klikt.

Een website die lokaal beter vindbaar is leidt tot meer relevante bezoekers en tot meer conversies.

Meer tips