Tip video

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is het inrichten van je website op een manier dat het gebruiksvriendelijk is en je klant sneller tot conversie over zal gaan. Dit kan worden bereikt door afbeeldingen, kleur gebruik, het kleuren van buttons en het omgooien van de navigatie. Houd dus altijd rekening met de optimalisatie van je website, want voor conversie geldt: een kleine aanpassing kan een groot gevolg  hebben.

Hoe kan je je website optimaliseren?

Om je website geoptimaliseerd te krijgen is het ten eerste van belang om de techniek onder de loep te nemen. Is de performance wel voldoende? Is de beveiliging goed geregeld? Is de site wel goed ingericht voor SEO?

Wanneer de techniek volledig in orde is, is het van belang om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van je site. Hierbij moet rekening gehouden worden met het feit dat klanten bedrijven dat ze niet kennen in eerste instantie wantrouwen. Geef dus zoveel mogelijk informatie over je product, je bedrijf en, indien nodig, zaken als garantie, verzendtijden, retourkosten etc. Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met de indeling van je website. Alles wat bovenaan de website staat wordt het meest gezien door bezoekers. Als je een conversie button integreert is het daarom belangrijk dat deze op een plek op de website staat die de meeste garantie voor conversie geeft

Meer tips

Download gratis het Thought Leader e-book

De #1 in jouw markt!  Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de nummer 1 in jouw markt wordt.

Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!

Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)