Tip video

Hoe word je online volwassen?

Wij gaan in op belangrijke zaken en ontwikkelingen binnen online marketing. Zo blijf jij up-to-date en kun jij, gewapend met kennis, de concurrentie voorblijven. In dit blog gaan wij in op de 5 stappen naar online volwassenheid die we bij Social Elephant zien bij organisaties.

De Speurtocht Naar Online Volwassenheid

Hoe volwassen is jouw organisatie online? De complexiteit van kanalen en technologische mogelijkheden zijn enorm toegenomen, doelgroepen zijn continu online en klantgedrag verandert regelmatig. Hierdoor is het van belang dat er een stip op de horizon gezet wordt en er een heldere strategie en doel gevormd wordt. Online volwassenheid is belangrijk in het vinden van de juiste balans en het definiëren en uitvoeren van de juiste keuzes. Het vaststellen van online volwassenheid helpt organisaties gestructureerd invulling te geven aan de bedrijfsdoelstellingen vanuit het online domein, kansen te herkennen en online potentieel te realiseren.

Stap 1: Professionele Website

Allereerst wat typerend is voor online volwassenheid is het beheren van een professionele website, waarin de vindbaarheid geoptimaliseerd is en dat er duidelijke call-to-actions zijn op de website. Een goede website laten maken is natuurlijk nog maar het begin want als je online niet goed gevonden wordt schiet je er nog niets mee op. Hoe beter de pagina geoptimaliseerd is, hoe hoger die staat in de zoekmachine wat indirect leidt tot een hogere conversie.

Stap 2: Verdelen Van Verantwoordelijkheden

Ooit al aan een project gewerkt waar het niet duidelijk was wie de lead had? Wellicht wel. Zo’n project kan vaak moeizaam verlopen, zonder structuur. Voor online volwassenheid is het daarom van belang om verantwoordelijkheden te verdelen. Stel dus iemand aan voor de social media beheer en voor het beheren van de website, waaronder het plaatsen van artikelen, etc. In plaats van het hele marketingteam te moeten belasten met een vraag, kan je direct je vraag naar een bepaalde persoon sturen. Een goede taakverdeling houdt rekening met een goede evenwicht zodat medewerkers niet teveel hooi op hun vork krijgen en de kwaliteiten en wensen bevredigd worden.

Stap 3: Integratie Van Een Online Marketing Funnel

Het integreren van een online marketing funnel binnen jouw website en social media activiteiten geeft realtime inzicht in resultaten die worden geboekt. Bovendien wordt hierdoor duidelijk waar moet worden bijgestuurd als resultaten achterblijven. Dit is een houvast om het aankoopproces in kaart te brengen waar jouw klanten doorheen gaan, voordat ze klant worden. Hierbij kunnen de online marketingactiviteiten en doelen bijgehouden worden en gemeten door jouw leads automatisch op te volgen.

Stap 4: Structurering Van Contentproductie

Om meer bezoekers binnen te halen is het belangrijk om je website interessant en up-to-date te houden. Vaak is er geen tijd voor of wordt het als een uitdaging gezien om goede en relevante content te creëren. Dat is jammer, want door simpelweg een planning of contentkalender te maken kan al gestructureerd vaste momenten van het ontwerpen en publiceren gerealiseerd worden. Maak iemand bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de ontwikkeling van content.

Stap 5: Meten Is Weten

Welke kanalen presteren er goed? En welke presteren minder goed? Het optimaliseren van de website en online marketing kan gedaan worden door de juiste tactieken in te zetten en te achterhalen wat de gewenste resultaten hebben opgeleverd. Hierdoor kunnen verbeterpunten worden ingezet. Dit zorgt voor voortdurende vooruitgang en uiteindelijk online volwassenheid. Het proactief analyseren vanuit de data door continue te meten kan achterhaald worden welke behoeftes er zijn en waar eventueel verbeterpunten zijn in online marketing. Door deze resultaten te bespreken en kennis over te dragen kunnen nieuwe groeimethoden worden ingezet. Dit is een continu proces waar aan werkt kan worden

Je hebt nu geleerd over de 5 stappen die we bij Social Elephant zien bij organisaties op weg naar online volwassenheid. Herken je deze stappen? Of wil je hulp bij deze stappen? Neem dan contact met ons op.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail