Tip video

Hoe werkt Google Analytics?

Een tipje van de sluier

Je kunt een hoop waardevolle informatie vinden in Google Analytics, als je weet hoe. Het wordt veel gebruikt voor zoekmachine optimalisatie (SEO) en Google Adwords en kan dus veel opleveren. Maar hoe weet je wat waardevol en toepasbaar is voor jouw bedrijf? Een eerste stap is weten wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je een hele hoop te weten komen over je bezoekers en wat zij op jouw website doen. Wanneer jij jouw doelgroep leert kennen, kun je dit natuurlijk ook gebruiken om acquisitie te doen of meer conversies te bereiken . Hoe dat toe te passen is een kunst, daarom raden we het ook niet aan om er zelf mee aan de slag te gaan. Dat betekent vaak alleen maar verloren tijd! Het is wel belangrijk dat je Google Analytics laat installeren, zodat je wel kunt beginnen met sturen. Mocht je meer stappen willen zetten, kan een van onze experts jou zeker verder helpen.

De geheime shortcut: Google Data Studio

Niet getreurd, je kunt nu ook al zelf aan de slag met je data, maar dan op een veel gemakkelijkere manier. Met de laagdrempelige tool van Google, Google Data Studio, kun jij gratis met interactieve dashboards je business beslissingen kracht geven. Jij kunt je data van allerlei platformen samenbrengen en makkelijk handige overzichten uitdraaien. In het filmpje laat Nico ook zien hoe je bijvoorbeeld op een overzichtelijke manier kunt zien hoe bezoekers op jouw website terecht zijn gekomen. Zo laat onderzoek zien dat de zoekmachine een veelgebruikte aanvoerroute is voor zowel bezoekers, als conversies. Zodra jij meer weet over de ‘inner workings’ van jouw website en publiek, ga je gigantische stappen zetten, let maar op.

Oke ja, dat wil ik! Maar help?

Denk je nou: “Wow, tof!  Wij staan te popelen jou de mogelijkheden te laten zien. Bel ons of maak een persoonlijke afspraak hier beneden.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)