Tip video

Het geheim van LinkedIn algoritme

Hoe hoger het engagement, hoe beter voor het algoritme

Het is je vast opgevallen dat de hoeveelheid content en kwaliteit in je tijdlijn enorm is toegenomen. Dan begin je je af te vragen hoe ik me nog onderscheiden? Dus ga je op zoek naar het geheim van LinkedIn algoritme. Het is een grote black box, toch is al heel wat duidelijk. Het algoritme gebruikt alle beschikbare informatie om te bedenken aan wie je update kan worden voorgeschoteld. Vraag jij je namelijk af waarom bepaalde updates van personen en bedrijven altijd in je tijdlijn te zien zijn en van andere personen in je netwerk helemaal niet? Dan ben jij niet de enige! 
Hierbij wordt rekening gehouden met eigenlijk alle acties die jij binnen LinkedIn verricht.

Wist je dat 40% van je home feed op LinkedIn komt vanuit je netwerk die ergens op reageert. Engagement heeft werkelijk waar invloed op het algoritme van LinkedIn. Dat kan gedaan worden door te liken, reageren of delen. Deze acties zorgen voor een groter bereik. Dit vergroot de kans op nieuwe volgers, bekendheid en conversies.  

Video is de toekomst

Vloggende professionals of personeel zijn een oogappeltje. Het algoritme is erg lief voor native videos. Voor jou is dit een goede manier om laagdrempelig kennis te delen. Laat zien dat jij de benodigde kennis in hun huis hebt om je (potentiële) klanten te helpen!

Data-driven LinkedIn gebruik

Zorg er ten eerste voor dat je goede bedrijfsgerelateerde content hebt die past bij de mensen uit jouw sector. Probeer die mensen op een informele en persoonlijke wijze te benaderen. Doe dit door informatie te geven, meningen te vragen en te instrueren. Verder moet je altijd reageren op berichten en opmerkingen. Dit heeft twee redenen. Ten eerste zal jouw naam op meer feeds verschijnen. Ten tweede wordt het inhoud herleeft en wordt het hoger vertoont in de tijdlijn. Dus je moet voortdurend commentaar leveren zodat jouw activiteiten meer aandacht krijgen.

Kortom, LinkedIn moedigt de strijd om likes, comments en shares van relevante mensen. Wat jij hiervoor moet doen is vooral testen. Kijk welke beelden of titels het beste werkt en waar je de meeste likes mee bereikt.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)