Tip video

Groeitip: Zo haal je meer rendement uit je online advertenties

Vaak zien we dat, wanneer mensen een advertentiecampagne opzetten, ze al snel constateren dat de kosten te hoog zijn en het rendement laag. Herkenbaar? We geven je een aantal tips om dit te veranderen.

Waarom adverteren?

Adverteren is erg belangrijk. Je krijgt er meer naamsbekendheid door en daardoor een betere conversie. Een goede naamsbekendheid is erg belangrijk omdat klanten dan sneller voor jouw producten of diensten kiezen. Een klant kiest namelijk sneller voor een bedrijf dat al bekend is dan een bedrijf dat (nog) onbekend is. Als (onbekend) bedrijf moet je het adverteren goed aanpakken. Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt en maak gebruik van links die leidden naar de juiste pagina. Dit zorgt ervoor dat klanten op jouw website belanden en op de juiste pagina komen.

Online adverteren.

Online advertenties worden tegenwoordig vaak ingezet. Bezoekers zijn namelijk erg veel online te vinden. Maar online adverteren heeft meer voordelen. Je kan online campagnes namelijk makkelijker meten. Daardoor kun je een aantal belangrijke punten inzien zoals:

  • Hoe vaak je advertentie vertoont wordt.
  • Hoeveel bezoekers doorklikken op de advertentie.
  • Op welke zoekwoorden de bezoeker heeft gezocht
  • Welke advertenties het beste werken voor jouw bedrijf.

Door het inzien van de informatie zie je sneller of het rendement hoog genoeg is.

Conclusie.

Door het adverteren krijgt je bedrijf meer naamsbekendheid en conversie. Het gebruik van de juiste zoekwoorden is daarbij erg belangrijk. Lees hier meer over het bepalen van de juiste zoekwoorden. Niet alleen de zoekwoorden zijn belangrijk, ook het gebruiken van links naar de juiste pagina kunnen je meer conversie opleveren. Ook kun je online advertenties goed meten. Doordat je ze kan meten weet je welke advertenties goed werken en welke minder goed. Al met al kan online adverteren dus erg belangrijk zijn voor jouw bedrijf.

Meer tips