Tip video

Groeitip: Wat moet je weten over online marketing?

Online marketing is een investering die veelal wordt gezien als een zogenaamd ‘zwart gat’. De meeste bedrijven hebben het gevoel dat ze achterlopen op hun concurrenten als het gaat om kennis, gebruik en score van online marketing. Het tegendeel is echter waar.

Soorten online marketing

Online marketing kent vele vormen. SEO, remarketing, AdWords, E-mail marketing, social media marketing.. Het is slechts een kleine greep uit de grote keus aan soorten.
Om te kijken welke soort voor jouw bedrijf het best toepasbaar zal zijn is het belangrijk om vast te stellen wat je doel is, waar je je doelgroep mee bereikt en wat bij jouw bedrijf past. In principe kan iedere soort online marketing bijdragen aan een verhoging van bezoekers en/of conversies op je website, mits deze marketing tool goed wordt ingezet. Een online marketing strategie kan hierbij een grote hulp zijn.

Meer dan social media

De koppeling van bedrijf en online marketing gaat volledig terug naar het verdienmodel van een bedrijf. Hoe meer omzet je bedrijf genereert, hoe meer online marketing er kan worden ingezet. Verkijk je bij het inzetten echter niet op hoe je concurrenten online marketing gebruiken, zij laten vaak vele kansen liggen. Veel van je concurrenten zullen bijvoorbeeld actief aanwezig zijn op social media, waardoor je druk voelt dit ook binnen jouw bedrijf te gebruiken. Laat je hier niet door beïnvloeden, deze bedrijven gaan vaak nog lang niet zo ver als ze denken. Online marketing is immers zoveel meer dan enkel actief zijn op social media. Wees niet bang te leren en ga aan de slag met de optimalisatie van je online marketing!

Meer weten? Bekijk hier tips voor het nemen van online beslissingen

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail