Tip video

Groeitip: Is het belangrijk om te adverteren op Google?

Begin met een test

Om te zien of adverteren op Google voor jou interessant is, is het allereerst van belang om je website te meten/ meetbaar te maken. Wanneer blijkt dat dit positieve gevolgen voor je website kan hebben kun je ervoor kiezen advertenties via Google in te zetten. We raden aan om te beginnen met een ‘test ronde’ om te monitoren of de gewenste resultaten behaald worden. Levert het inzetten van een klein bedrag daadwerkelijk wat op? Dan kun je er met een gerust hart meer in investeren.

Stel je doel duidelijk

Voor je gaat adverteren op Google is het belangrijk dat je een duidelijk doel hebt. We zien veelal twee redenen om te starten met adverteren op Google: branding en het creëren van direct response.

Branding

Bij het vergroten van je naamsbekendheid of zichtbaarheid komt branding kijken. Het heeft alles te maken met de (unieke) positionering van je merk ter onderscheiding van je concurrenten. Bij branding via Google advertenties zorgt Google Adwords ervoor dat er meer vertoningen van jouw bedrijf zijn wanneer iemand naar een soortgelijk bedrijf zoekt in Google.

Direct respons

Direct response wil zeggen dat het je doel is om bezoekers op je site een actie te laten uitvoeren. Hierbij kan worden gedacht aan het aanvragen van een offerte, het maken van een afspraak of het plaatsen van een bestelling.

Kortom: gebruik het adverteren via Google enkel wanneer het aansluit bij jouw doel en wanneer je bedrijf er daadwerkelijk de vruchten van plukt. Het voordeel van online marketing is dat alles meetbaar is. Maak hier gebruik van door te testen of advertenties voor jouw bedrijf nuttig is.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail