Tip video

Geef online iets weg in ruil voor gegevens

Je hebt zelf vast een keer meegedaan aan een win-actie van een bedrijf op social media. Wanneer je je e-mailadres geeft maak je kans op het winnen van een product van het desbetreffende bedrijf.


Wees creatief

Wees creatief met het bedenken van een win-actie voor jouw bedrijf. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw actie opvalt voor je doelgroep. Het is echter wel van belang dat ze iets achter laten, zoals een e-mailadres of een telefoonnummer deze kan je daaropvolgend weer gebruiken voor een nieuwsbrief of om de klant te benaderen.


Gebruik actuele acties

Haak in op actualiteiten zoals een WK voetbal, de Olympische Spelen of een film dat in première gaat. Dit trekt de aandacht onder jouw doelgroep. Dit zou een kans kunnen zijn om interactie te krijgen op jouw social media kanaal.


Kortom

Als je een win-actie op je social media kanaal doet, zorg dan dat ze hun e-mailadres achterlaten, dat kan van nut zijn om nieuwe klanten te creëren.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)